Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Beyoğlu Kasımpaşa’da açılan Emekli Evi’ne konuk oldu. Özel'e, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, CHP milletvekilleri Yunus Emre, Yüksel Mansur Kılınç ve yeni seçilen CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun da eşlik etti. Emekli Evi’nde emeklilerle birlikte kahvaltı yapan Özgür Özel konuşmasında, Beyoğlu’nda çayın 1 TL, kahvenin 5 TL’ye satıldığı Kasımpaşa Emekli Evi’nin örnek bir proje olduğunu ve Türkiye genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilere sağladığı destekleri anlattı. Özel konuşmasında "Şimdi rahat edecekleri günler geldiğinde tarihin en büyük ekonomik krizi karşısında, onlara sahip çıkması gereken devlet, onları bu krizle baş başa bırakıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi, ilk iktidara geldiğinde bir emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Yani hiç dokunmasalar, bugünkü düşük asgari ücreti, 1,5 asgari ücret olarak uygulasalar, bugün en düşük emekli maaşının 25 bin lira olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

GEÇİM OLMAZSA SEÇİM OLUR, BAŞKA ÇARESİ YOK”

CHP iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olacağını söyleyen Özel şunları söyledi: “Sözde zam yaptılar, emekli maaşı 12 bin 500 lira oldu. 25 bin lira olması gereken emekli maaşı 12 bin 500 lira! Sefalet ücreti veriyor. Böyle geçim olur mu? Geçim olmazsa seçim olur, başka çaresi yok".

GÜNEY: BEYOĞLU’NDA HALKÇI BELEDİYECİLİĞİN ADIMLARINI ATMAK İSTİYORUZ 

Tanış ekibiyle Çebi'yi ziyaret etti Tanış ekibiyle Çebi'yi ziyaret etti

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ise, “Biz emeklilerimiz Kasımpaşa’da vakit geçirsin, 1 liraya çay içsin diye bu mekanı açtık. Gönül isterdi ki emeklilerimiz insan onuruna yakışır bir gelirle buraya muhtaç olmadan torununu alıp istediği yeri gezebilsin. Ancak içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı burayı açtık” diye konuştu. Beyoğlu’nda halkçı belediyeciliğin adımlarını atmak istediklerini vurgulayan Güney, “Biz Beyoğlu’nda geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımızla Beyoğlu’ndaki esnafımızla, dayanışma birimleriyle nasıl bir birliktelik sağlayabiliriz arayışı içerisindeyiz. Beyoğlu’nda emeklilerle başlattığımız bu dayanışmayı daha sonrasında kadınlarla, çocuklarla, gençlerle devam ettireceğiz” dedi. Kahvaltının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’e sürpriz doğum günü yapıldı. Özel ve Güney, emeklilerin alkışları eşliğinde birlikte pasta kesti. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Editör Yazar