New York'ta çekilen bir videoda, dev bir fare sosyal medyanın gündemine oturdu. Görüntülerde, farenin şimdiye kadar alışılmış farelerin en az 5-6 katı büyüklüğünde olduğu tahmin ediliyor. Bu olağanüstü büyüklükteki fare, şehirde sokak hayvanlarının olmayışının fare popülasyonunu nasıl etkilediğine de dikkat çekti.

"SOKAK HAYVANLARI GERİ DÖNMELİ"

Sosyal medyada paylaşılan video, sokak hayvanlarının şehirde bulunmasının önemini vurgulayan kullanıcılar tarafından hızla yayıldı. Sokak hayvanlarının doğal fare avcıları olduğunu belirten kullanıcılar, bu tür büyük farelerin çoğalmasının nedeninin sokak hayvanlarının eksikliği olduğunu savundu. Bir kullanıcı, "Eğer sokak hayvanları olsaydı, fare popülasyonu bu kadar kontrolden çıkmazdı," diye yazdı.

FARE İSTİLASI NEW YORK’U TEHDİT EDİYOR

New York'un bazı bölgelerinde fare popülasyonunun kontrolden çıkması, halk sağlığı ve güvenliği konusunda ciddi endişelere yol açıyor. Özellikle yiyecek ve çöp kaynaklarının bol olduğu alanlarda farelerin hızla ürediği ve devasa boyutlara ulaştığı görülüyor. Uzmanlar, sokak hayvanlarının doğal bir dengeleyici rol oynadığını ve farelerin bu kadar çoğalmasını önleyebileceğini belirtiyor.

YETKİLİLERDEN ÖNLEM ÇAĞRISI

Kenya'da hükümet binasını ateşe verdiler; Vergi zammında geri adım Kenya'da hükümet binasını ateşe verdiler; Vergi zammında geri adım

New York yetkilileri, fare popülasyonunu kontrol altına almak için çeşitli önlemler almayı planlıyor. Ancak sosyal medya kullanıcıları, bu önlemlerin sokak hayvanlarının şehir yaşamında yeniden yer alması gerektiğini savunarak, daha doğal ve sürdürülebilir çözümler talep ediyor.

SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU

Kullanıcılar fare videosuna yorum yazarken, Ninja Kaplumbağalar çizgi filmindeki Ninja eğitmeni ve aynı zamanda bir fare olan Usta Splinter’a atıf yaptı.

Editör: Editör Yazar