GÜNCEL

Büyük İddia: Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde Rüşvet Skandalı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucu, Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde büyük bir rüşvet skandalı ortaya çıktı.

Abone Ol

İddiaya göre, müdürlükteki bazı memurlar, maddi menfaat karşılığında usulsüz tapu işlemleri gerçekleştirdi. Bu işlemler sırasında, müdürlük arşivinden usulsüz evrak temin edildi ve emlakçılar aracılığıyla sahte tapu evrakları düzenlendi. Rüşvet olarak alınan paralar ise tapu müdürlüğündeki güvenlik ve temizlik personeli aracılığıyla ilgili kişilere ulaştırıldı.

OPERASYON VE GÖZALTILAR

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 16 Ağustos'ta İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı bir operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde görev yapmış olan 2 tapu müdürü, 2 tapu müdür yardımcısı ve 2 tapu memuru da olmak üzere toplam 17 şüpheli gözaltına alındı.

MİLYONLARCA LİRA HAKSIZ KAZANÇ

Yetkililer, bu usulsüz işlemler sonucu yaklaşık 107 farklı tapu işleminde milyonlarca lira haksız kazanç elde edildiğini belirtti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Emniyetteki ifadelerin ardından gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor. Soruşturma kapsamında, daha fazla kişinin de bu olayla bağlantılı olduğu değerlendiriliyor.