EĞİTİM

Çatalca Belediyesi’nden eğitime tam destek

Ekonomik zorluklarla boğuşan velilere destek çıkmak amacıyla gerçekleştirilen Çatalca Belediyesi Eğitime Tam Destek Proje Merkezi tanıtımı ilçede bulunan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi

Abone Ol

Çatalca Belediyesi Eğitime Tam Destek Proje Merkezi tanıtımı ilçede bulunan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Özellikle ekonomik zorlukların yaşandığı ülkemizde eğitim de güç hale geldi. Mevcut durumdan yola çıkan Çatalca Belediyesi eğitime desteğini arttırdı. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel gerçekleştirdi.

Eğitim seferberliği başlattıklarını belirterek sözlerine başlayan Erhan Güzel, “Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına birçok önemli projeyi hayata geçirdik… Bugün burada paylaşacaklarımız bir başlangıç. Çatalcamızda eğiime destekler artacak devam edecek. Sürekli olarak eğitim paydaşlarımızla irtibat halinde olacağız. Bizler Çatalcamızın geleceğini inşa eden ve eğitimin gücüne sonuna kadar inanan insanlarız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na güzeşl ilçemiz ve kadim şehrimiz İstanbul'umuza eğitime ve bu şhrin çocuklarına sağlamış olduğu ve bundan sonra sağlayacağı sağlayacağı projeleri için sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunmak istiyorum" dedi.

BURSLAR DEVAM EDECEK

Öğrencilere sağlanan eğitim burslarının devasm edeceğinin altını çizen Güzel, "Genç üniversitelimiz eğitim desteği kapsamında geçtiğimiz yıl 939 öğrenciye burs miktarını 7500 TL olarak verdik. Yine İstanbul'da sosyal ekonomik anlamnda ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet desteğini sağlamaya devam ediyoruz. Bu yıl da burs desteği devam edecek. Destek programı kapsamında ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yetim, öksüz, engelli ve şehit çocukları olmak üzere ilçeömiz içerisinde Çatalcamıza 1649 öğrenciye eğitim desteği sağladığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum.  Süt her çocuğun hakkı. Ücretsiz Halk Süt ulaştırmaya devam ediyoruz. Beslenme desteğini vermeye devam ediyoruz. İlçemizde okulların bakım ve onarım işlerine destek olduk" dedi.

ÇOCUKLAR MAĞDUR OLMUIYOR

200'den fazla çocuğun okul kıyafetlerini ilçe esnafından almalarını sağladıklarını belirten Güzel sözlerini şöyle sürdürdü:  "Hedefimiz tüm çocuklarımızın eğitim hayatına katkıda bulunmak ve ailelerimizin yanında olarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak. İkinci projemiz okula hoşgeldin projesi ile öğrencilerimize destek olduk.  Üçüncü projemiz beslenme saati projesi. Biliyorsunuz bu program ilk kez Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Bu anlamda başkanımız Mehmet Murat Çalık'a çok teşekkür etmek istiyorum. Bütün Türkiye'ye örnek olan bir proje bize de örnek oldu. Bu projeyi yeni eğitim ve öğreitm yılında ilçemizde gerçekleştireceğiz. Biz bu desteklerin reklamını çocuklarımızın yüzünü göstrmeden yapıyoruz. Bir elin verdiğini gözlerin görmediği ve başkasına söylemediği bir sistemi sağlayacağız demiştik. İşte bu proje tam da böyle bu proje.  Dar gelirli aileler alışveriş yapar gibi bir ortam yaşayacak ve mağdur olmayacak. Bu projelerimizi sürdüreceğimizi buradan herkese ilan etmek istiyorum.

Haber ve Fotoğraf: Sümeyra Duğan