Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, önümüzdeki 5 yıl için hazırlanacak stratejik planın uygulanması adına kentin tüm paydaşlarına önemli bir çağrıda bulundu. Çebi, stratejik planın, bir kentin nasıl yönetileceğini, hangi hizmetlerin ne sıklıkla sağlanacağını belirleyen bir yol haritası olduğunu vurguladı.

Kemal Çebi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Stratejik plan dediğimiz şey, bir kentin nasıl yönetilmesi, hangi hizmetleri ne kadar aralıklarla aldığını ve alacağını belirler. Belediye yönetimi olarak, bu sürece tüm vatandaşları ve sivil toplum kuruluşlarını ortak etme fikrini ortaya koyuyoruz."

Çebi, bu planlama sürecinde halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımının önemine dikkat çekti. Kentin geleceği için atılacak adımların, sadece belediye yönetiminin kararlarıyla değil, halkın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillenmesi gerektiğini belirtti.

“KENTLER İYİYSE ÜLKE DE İYİ OLUR”

Bu kapsamda, Küçükçekmece'nin farklı bölgelerinde vatandaşlarla bir araya geldiklerini ve her zaman her platformda da geleceklerini, onların görüşlerini alacaklarını ifade eden Çebi, kentin ihtiyaçlarına en uygun hizmetleri sunmak için daha çok çalışacaklarını söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının da bu sürece aktif katılım göstermesinin beklendiğini belirten Çebi, ortak akılla daha yaşanabilir bir Küçükçekmece inşa etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Sokak Kedileri İçin “Sütanneler” Devrede Sokak Kedileri İçin “Sütanneler” Devrede

Çebi çok önemli bir konuya da değinerek, “Bilindiği gibi kentler ülkeyi oluşturur. Kentler iyi yönetilirse bu ülke geneline de yansır.” ifadelerini kullandı.

Küçükçekmece Belediyesi'nin bu çağrısı, kentin yönetiminde şeffaflık ve katılımcılığı artırma yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları, kentin geleceğini şekillendirecek bu süreçte aktif rol alarak, ihtiyaç ve beklentilerini dile getirme fırsatı bulacak.

Editör: Editör Yazar