GÜNCEL

Deprem bölgesinin inşaatı 1 yıl içinde yeniden yapılabilir mi?

Abone Ol

Deprem bölgesindeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut inşaatının bir yıl içerisinde bitireceklerini söylemişti.

İŞİN UZMANINDAN CEVAP

Yüzbinlerce konutun inşaatının bir yıl içerisinde bitireceklerini ifade eden Erdoğan’ın açıklamasının ardından ülkedeki inşaat sektöründeki iş gücünün buna dair yeterli olup olmadığına dair akıllardaki soru işaretlerini İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ – SEN) Genel Başkanı Hasan Kırlangıç yanıtladı.

İYİ-SEN Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, özellikle inşaat işlerinde çalışacak iş gücünün 1,5 milyon civarında olduğunu ifade ederek, Ülkede şu anda 1,5 milyon inşaat işçisi olduğunu belirten Kırlangıç, “Bu sayı bu binaların yapımı için yeterli değil. Yaz sürecinde bir bölgede inşaat başlarken bir bölgede inşaatlar duruyor özellikle turizmin olduğu Akdeniz bölgesinde. Bu dönemde dışarıya çok işçi giderse zaten yetmeyecektir. Burada Suriyeli işçileri kesinlikle kullanacaklardır. Bir yıl içerisinde inşaat işçileri o projeyi yetiştiremezler” dedi.