EĞİTİM

Devletten gençlere 'lüks tatil' imkanı; KYK yurtları ücretsiz oldu

Hükümet, gençlerin tatil yapabilmesi için KYK yurtlarını barınmaya açtı. Alınan karar sosyal medyada ciddi şekilde eleştiriliyor.

Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin tatil yapabilmesi için önemli bir adım attı. 18-30 yaş arası vatandaşlara KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sağlanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin tatil yapabilmesi ve sosyal yaşamlarını desteklemek amacıyla bu projeyi hayata geçirdi. KYK yurtlarında sunulacak ücretsiz konaklama imkanı, gençlerin ekonomik olarak rahatlamalarına ve keyifli bir tatil geçirmelerine olanak tanıyacak.

18-30 yaş arasındaki tüm vatandaşlar, bu ücretsiz konaklama imkanından yararlanabilecek. Tatil döneminde KYK yurtlarında konaklamak isteyen gençler, bakanlık tarafından belirlenen başvuru süreci ve koşullara uyarak başvurularını gerçekleştirebilecek.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Bu önemli adım, gençler arasında büyük bir ilgiyle karşılanması bekleniyor. Ücretsiz konaklama imkanı, tatil yapmak isteyen ancak ekonomik nedenlerle bunu gerçekleştiremeyen gençler için büyük bir fırsat sunuyor ancak sosyal medyada büyük bir tepki var.

HANGİ TATİL YÖRESİNDE KYK VAR?

Çok sınırlı bölgelerde KYK yurtları var ve gençlerin istediği tatil yörelerinde maalesef KYK yurtları yok. Ayrıca tatil yapmak isteyen 18-30 yaş aralığındaki genç nüfus sayısı oldukça fazla. Yani eğer yeterli lokasyonda KYK yurdu olsa dahi bu genç nüfusun çok küçük bir bölümü KYK’larda konaklama imkanı bulabilecek.

Sosyal medyada tepki gösteren gençlerin etrafında toplandığı soru şu;

“Devletimizin imkanı bu kadar mı?”