GÜNCEL

Dilruba'dan Erdoğan'a; Narin katledilmiş, gündemin ben miyim?

Yaptığı sokak röportajı sonrasında tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek hayatını kaybeden Narin'i hatırlatarak "Gündemin ben miyim?" diye sordu.

Abone Ol

Geçtiğimiz haftalarda sokakta bir kanala röportaj verip ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, gündemdeki Narin cinayeti üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir eleştiri daha yöneltti.

Kayserilioğlu, "Gerçekten mi ya... Narin katledilmiş gündemin ben miyim cidden?  Bu halka da o kadar özür borcunuz var ki. Bir genç kızı sürekli hedef göstermek de çok şık bir hareket değil mi..." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN DİLRUBA'YA NE DEMİŞTİ?

Partisi'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Dikkat edin değerli arkadaşlarım; 'Değiştik' dediler, 'Normalleştik' dediler, 'Eski alışkanlıklarımızı terk ettik' dediler, 'Helalleştik' dediler; ama millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden bir şahsı 30 Ağustos'ta İzmir'de onur konuğu olarak başköşeye oturttular. Gazi Mustafa Kemal'in kurucusu olduğu partiyi, cumhura hakaret edenleri himaye partisine dönüştürdüler. İnsanda biraz mahcubiyet duygusu olur. İnsanda biraz millete ve milletin iradesine saygı olur. İnsanda biraz hakaret ile düşünceyi ayıracak kadar feraset olur. Hem geçmişte olduğu gibi hakareti taltif edeceksiniz hem de değişimden bahsedeceksiniz.

Kimse kusura bakmasın ama bunun adı tutarsızlıktır, tek parti CHP'si kodlarına geri dönmektedir. Şunu çok net söylemek isterim; bunu ne bize ne de millete yutturamazsınız. Millet ne dediğinize değil ne yaptığınıza bakar. Milletimiz iradesine dil uzatanı da hakareti himaye edeni de affetmez. Sadece partimize, sadece Cumhur İttifakı'na oy verenlere değil, milletin ezici çoğunluğunu rencide eden o fotoğraf, Türk siyasetine yakışmamıştır. O fotoğraf, Türk demokrasisine hiç ama hiç yakışmamıştır. O fotoğraf, siyaset kurumunun itibarına gölge düşürmüştür. Bu gölgenin bir an önce kaldırılması, bu lekenin süratle temizlenmesi gerektiği kanaatindeyiz. CHP lideri Sayın Özel'in, millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer vermişti.