EĞİTİM

Eğitimde iş birliğine imza attılar

Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu ile China Hunan International Business Vocational College (Çin Hunan Uluslararası Ticaret Meslek Yüksekokulu) arasında iş birliği protokolü imzalandı

Abone Ol

Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu, sektörün öncü gelen firmaları ile iş birliği yapmanın yanı sıra öğrencilerin ve akademisyenlerin eğitim alanında yeni projeler geliştirmeleri adına, Çin Hunan Uluslararası Ticaret Meslek Yüksekokulu ile geniş kapsamlı bir iş birliği protokolüne imza attı. Bu amaçla, Çin Hunan Uluslararası Ticaret Meslek Yüksekokulu’nun Direktörü ve okul yöneticilerini misafir etti.

Bu protokol, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Sn. Erdem Tunaboylu ile Çin Hunan Uluslararası Ticaret Meslek Yüksekokulu Direktörü Mr. Gui Cheng arasında imzalandı.

Protokol kapsamında, öğrenci ve akademisyen etkileşimlerinin artırılması hedeflenirken mesleki eğitim, uluslararası ticaret, lojistik, pazarlama, finans, işletme yönetimi, e-ticaret ve uzaktan eğitim alanlarında iş birliğinin ve karşılıklı değişimlerin yapılması da planlanmaktadır.  Ayrıca dijital platformlar aracılığıyla uzaktan eğitim programlarının geliştirilmesi, çevrimiçi derslerin ortak sunumu yapılarak eğitim materyallerinin paylaşılması da kararlaştırılmıştır.

Yapılan toplantıda, karşılıklı olarak okulların tanıtımı yapıldı ve programlar hakkında kapsamlı sunum gerçekleştirildi. Daha sonra Hunan Uluslararası Ticaret Meslek Yüksekokulu Direktörü Mr. Gui Cheng ve ekibi Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu yöneticilerine ülkelerine ait sembolik hediyeleri sundular. Çin’in kültürel mirasını yansıtan bu hediyeler, iki ülke arasındaki dostluğun ve iş birliğinin bir simgesi olarak takdim edildi. Ataşehir Adıgüzel MYO Vakıf Başkanı Sn. Ebru Adıgüzel Tunaboylu da Çinli misafirlere İstanbul’a özgü hatıra hediyeler sunarak bu anlamlı buluşmaya ayrı bir boyut kazandırdı. 

Bu iş birliği anlaşması ile sadece eğitim alanında değil aynı zamanda iki ülke arasında ekonomik ve kültürel bağların da güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Hem Türk hem de Çinli öğrenciler, bu protokol kapsamında yeni fırsatlar elde ederek mesleki bilgi ve deneyimlerini uluslararası düzeye taşıma şansı bulacaklardır.