Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel'i ziyaret eden basın mensupları, 24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri hakkında bilgi vererek katılımını rica etti. 31 Mart yerel seçimleriyle birlikte göreve gelen Güzel de gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, ilk 100 günlük görev süresinde yaptıkları icraatları anlattı.

“BİR SORUN SİZE GELİYORSA MUHATAP DEĞİLİM DİYEMEZSİNİZ”

Ağırladığı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, göreve geldikten sonra geçen ilk 100 günle ilgili bilgiler verdi.

Son dakika İzmir'de şok intihar; Tugay'ın koruması intihar etti Son dakika İzmir'de şok intihar; Tugay'ın koruması intihar etti

“Bir yerde bir sorun yaşandığında ilk aranan kişi her zaman belediye başkanıdır. Vatandaş ne sorunla karşılaşırsa karşılaşsın hemen belediye başkanını arıyor. Muhatap ben değilim de diyemezsiniz.” ifadelerini kullanan Güzel, “İlk 100 günü anlatayım. Geldiğimizde hemen mali tablonun fotoğrafını çektik. Örneğin geçen seneden düğün tarihi almış çiftler geldi düğün yapacaklar ama ortada bir şey yok. İki tane kır düğün alanı projesini tamamladık hemen. İlk 100 günde hemen iki kır düğünü alanı yapacak sözümüz yoktu ama yaptık.” dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ ÇATALCA’YA GETİRDİK”

Başta emekliler olmak üzere Çatalcalılara yaptıkları ilk hizmetler hakkında konuşan Güzel, “İlk 100 gün için emekli sosyal tesisi yapacağımız sözünü vermiştik. Onu tamamladık. Yine yaş almışlarımızın ulaşım problemi vardı. Yaşlı kartını devlet veriyor ama halk otobüslerinin üstüne biniyordu yük. Biz onu da hallettik.

Çatalca Kent Lokantası konusunda Ekrem başkana talep ilettim. Başkanımız da vaadimi ilet her ilçeye yapıyoruz dedi ama ben başkanım artık vaat değil hızlı bir şekilde icraat bekliyor insanlar dedim. Bu konuşmanın sonrasında seçimden hemen önce Çatalca Kent Lokantası’nı hızlıca kazandırdık.

Emekli lokalimizi açacağız ve 20 liraya çorba, 40 liraya yemek yenebilecek. Cuma günü açmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

24 TEMMUZ MESAJI

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ayrıca basın emekçilerinin önemli günlerinden biri olan 24 Temmuz Basın Bayramı’na ilişkin mesaj verdi. Güzel, “Bugün buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. 24 Temmuz özel bir gün. Şimdiden kutluyorum. Sizler bizim veri kaynağımızsınız. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Biz verileri değerlendiren bir yönetim olarak sizin görüşlerinize çok önem veriyoruz.” dedi. Sümeyra Duğan

Editör: Editör Yazar