2 Temmuz’un Madımak Katliamı’nın 31. yıl dönümü olduğunu anımsatan Köymen, “Yakın tarihimizin insanlık dışı katliamlarından olan Madımak, Alevi toplumunun maruz kaldığı eşitlik ilkesine ve yurttaşlık hukukuna aykırı uygulamaların sonuçlarından biridir. Madımak Katliamı’nda yitirdiklerimizi saygı, sevgi ve özlemle anıyorum. Cezasızlık pratiği ile sonuçlanan Madımak Davası’nı ve katliam failleri için çıkarılan özel affı utançla hatırlıyoruz. Madımak herkesin gözü önünde gerçekleşen, kamu görevlilerinin seyirci kaldığı bir katliamdı.” diye konuştu. 

‘İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLAR AF KONUSU YAPILMAMALI’

5 Temmuz’un Başbağlar Katliamı’nın yıl dönümü olduğunu hatırlatan Köymen sözlerine şöyle devam etti: “Terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 yurttaşımızı saygı ve minnetle anıyorum. Terörün ve her türlü şiddetin karşısında olmaya, yaşamı savunmaya devam edeceğiz. İnsanlığın gözü önünde gerçekleşen ve bir soykırım girişimi olan Srebrenitsa’da kaybettiklerimizi de saygıyla anıyorum. İnsanlığa karşı işlenen suçlar hafızalardan silinmediği gibi hukuk düzenlerinde de zamanaşımına uğramaz ve af konusu yapılmaz.” 

‘DARBE GİRİŞİMİ, DEMOKRASİNİN ÖNEMİNİ GÖSTERDİ’

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin, demokrasinin ve

hukuk devletinin önemini bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Köymen, “15 Temmuz darbe girişimine karşı, demokrasimize sahip çıkmak için hayatını kaybeden yurttaşlarımızı saygıyla anıyorum. Kamuda liyakatten kopmanın, laiklik ve eşitlik ilkelerine aykırı uygulamaların sebep olduğu bu darbe girişiminden hala bir ders çıkarılmamış olunmasının üzüntüsünü yaşıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Çekmeköylüler Reşadiye Kiraz Festivali'nde buluştu Çekmeköylüler Reşadiye Kiraz Festivali'nde buluştu

ALİ İSMAİL KORKMAZ’I ANDI 

10 Temmuz’un, Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen öğrenci Ali İsmail Korkmaz’ın 11. ölüm yıl dönümü olduğunu anımsatan Köymen “Bir Fenerbahçeli olarak tribünlerde gurur duyduğum bir slogan vardı. ‘Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe yıkılmaz.” Gezi direnişi sürecinde, katledilen Ali İsmail Korkmaz’ı ve katledilen Gezi insanlarını özlemle anıyorum.” dedi.

MALTEPELİLER’İ, MİLLİ TAKIM’IN MAÇINA DAVET ETTİ 

2024 UEFA Avrupa Kupası’nda gruplardan başarıyla çıkarak son 16 turuna kalan A Milli Futbol Takımı’nı kutlayan Köymen, “2 Temmuz akşamı oynanacak olan Avusturya maçında, bizim çocuklara başarılar diliyorum. Siz değerli meclis üyelerimizi ve Maltepeli komşularımızı Cumhuriyet Meydanı’nda bu coşkuyu birlikte yaşamaya davet ediyorum.” dedi. 

KABOTAJ BAYRAMI’NI KUTLADI

1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nı kutlayan Köymen şöyle dedi: “Kapitülasyonlar karşısında, Kabotaj Kanunu ile limanlarımızda ve karasularımızda egemenliğimiz tesis edilmiştir. Bugün liman özelleştirmeleri sonucu Kabotaj Kanunu ile sağlanan egemenlik alanlarından ne kadar kolay vazgeçildiğini de hatırlatmak gerekir.” 

 MALTEPESPOR’UN YENİ YÖNETİMİNİ KUTLADI 

Köymen, Maltepespor Kulübü’nün dün gerçekleşen kongresinde Başkan olarak seçilen Ömer Lefzan ve yönetim kurulu üyelerini kutlayarak Maltepespor’a başarılar diledi.

KURTULUŞUN VE KURULUŞUN KAHRAMANLARINI ANDI

 22 Haziran’ın milli mücadele ateşinin ilk belgesi niteliğinde olan Amasya Genelgesi’nin 105. yılı olduğunu anımsatan Köymen “23 Temmuz ‘Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür’ ve ‘Manda ve himaye kabul edilemez’ diyerek işgale karşı kararların alındığı Erzurum Kongresi’nin de 105. yılı. 24 Temmuz ise kurtuluşun ve kuruluşun uluslararası alandaki diplomatik zaferi olan Lozan Antlaşması’nın 101. yılı. Cumhuriyetimiz için önemli bu tarihler vesilesiyle Mustafa Kemal Atatürk ile kurtuluşun ve kuruluşun kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu. Toplantı, meclis gündemindeki maddelerin ilgili komisyonlara görüşülmek üzere havale edilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Yusuf Hakkı Doğan