GÜNCEL

“Genelgenin İzin Verdiği Olanaklar Doğrultusunda Sahadayız”

Kısa süre önce, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi tarafından eğitim faaliyetlerini takip etmesi için görevlendirilen Belediye Başkan Danışmanı Avukat Eda Ateş Adıyeke, yaz tatili boyunca Küçükçekmece’deki birçok okulu ziyaret etti. Ateş Adıyeke, tespit edilen ihtiyaçlarla ilgili, “ Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi’nin izin verdiği olanaklar doğrultusunda tüm sorunların çözümü için sahadayız. Okulların Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğunda olduğunu ve onların yatırım yapması gerekti

Abone Ol

ÖĞRENCILERE UNUTULMAZ BIR YAZ DENEYIMI

Küçükçekmece’de, okulların yaz tatilinde olduğu bu günlerde, öğrenciler için zengin içerikli ve eğlenceli bir tatil dönemi yaşanıyor. Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgi Evleri ve Çocuk Üniversitesi’nde devam eden Yaz Okulları, çocuklara unutulmaz bir yaz deneyimi sunmaya devam ediyor. Sanat, bilim ve kültür dolu etkinliklerle öğrenciler hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Bu yılki Yaz Okulları, 2. sınıftan 8. sınıfa kadar olan 12.900 öğrenciye hizmet vererek büyük bir başarıya imza attı. Etkinlikler ve gezilerle 3.100, atölyelerle 4.200, sanat branşlarıyla ise 4.600 öğrenciye ulaşan programlar, çocukların yaz tatilini en verimli şekilde geçirmelerini sağladı.

Öğrenciler, Bilgi Evleri ve Çocuk Üniversitesi’nde düzenlenen "Akıl Oyunları, 3D Kalem, Kodlama, Astronomi, Sosyal Çocuk, Güzel Türkçem, Summer English" gibi birbirinden farklı atölyelerde hem eğlenceli hem de öğretici vakit geçirdiler. Ayrıca satranç, resim, halk oyunları ve ritim gibi sanat branşlarında kendilerini geliştirme fırsatı buldular.

ÇOCUKLAR TARIHI VE KÜLTÜREL MIRASLA TANIŞTILAR

Yaz Okulları kapsamında düzenlenen bilim ve kültür gezileri, öğrencilere tarihi ve kültürel mirasımızı yerinde görme fırsatı sundu. Atatürk Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Rahmi Koç Müzesi, Miniatürk ve daha birçok önemli tarihi ve turistik yer, çocuklar tarafından ücretsiz olarak ziyaret edildi. Küçükçekmece Belediyesi’nin Yaz Okulları, çocuklara dolu dolu ve öğretici bir yaz tatili sunarak, onların hem kişisel gelişimlerini destekliyor hem de yeni eğitim yılına hazırlanmalarını sağlıyor.

EDA ATEŞ ADIYEKE OKUL OKUL GEZIYOR

Küçükçekmece Belediyesi’nin eğitime desteği sadece kendi birimleriyle sınırlı kalmıyor. Okulların yaz tatilinde olmasına rağmen, Küçükçekmece Belediyesi okulların sorun ve taleplerine yakın ilgi gösterdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Küçükçekmeceli çocukların eğitim ihtiyaçlarını yakından takip ediyor. Bu amaçla, Başkan Danışmanı Eda Ateş Adıyeke’yi ilçenin tüm okullarını yakından takip etmekle görevlendirdi. Ateş Adıyeke, yaz boyunca anaokulundan liseye kadar birçok devlet okulunu ziyaret etti. Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin eğitimle ilgili hizmetlerin takibinde kendisini görevlendirmesindeki en önemli faktörün, 4. üniversitesini okuyan bir öğrenci ve iki çocuk okutan bir anne olması, ayrıca öğretmen bir baba ve iki öğretmen kardeşe sahip olması olduğunu düşünen Ateş Adıyeke, ilk iş olarak belediyenin eğitim alanındaki mevzuattan doğan sorumluluk alanlarını tespit etmiş.

Küçükçekmece okullarında velileri ve öğrencileri dinleyince, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan hizmetlerin çok yetersiz olduğunu tespit etmek mümkün. Eda Ateş Adıyeke, Küçükçekmece Belediyesi’nin ilgili müdürlükleri, okulların yöneticileri ve öğretmenlerden gelen taleplerin yanında velilerle de görüşerek tek tek fizibilite raporları çıkarmış. 

İHTIYAÇ VE ŞIKAYETLER TEK TEK RAPORLANMIŞ

Ateş Adıyeke, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Küçükçekmece Belediyesi, son 5 yılda hangi okuldan ne talep almış, neyi karşılamış veya karşılayamamış, tek tek raporladık. Okul yöneticilerini, okul aile birliklerini, ulaşabildiğimiz velileri, öğrencileri ve öğretmenleri dinliyorum. Çünkü her biri farklı bir ihtiyaca öncelik verip talepte bulunuyor. Okul idaresi ve aile birliği donanım eksikliğini, tadilat ve tamiratı önceliklendirirken, öğretmenler teneffüslerdeki tek yaşam alanı olan öğretmenler odasının iyileştirilmesini isteyebiliyor. Veliler daha güvenli ve daha iyi eğitim verilen bir ortam talep ederken, öğrenciler daha çok sosyal etkinlik talep edebiliyor. Biz bir okulda tüm bu unsurlardan dinleyebildiklerimizin taleplerini raporluyoruz. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve idarecilerin mağduriyetler yaşadığını tespit ettik. Temelde personel yetersizliği, güvenlik zaafiyetleri ve uygunsuz fiziki koşul şikayetleri olduğunu gözlemledik.

Göreve geldiğim günden itibaren öncelikle Küçükçekmece ilçemizde bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve hatta üniversitelerin bize bu güne kadar ulaşmamış olan tüm sorunlarını da tespit etmeye başladık. Zaten son 5 yılın tamamını belediyemizdeki ilgili tüm müdür arkadaşlarımla edindim. Çok yeni sorumluluk almış olmama rağmen, çok iyi bir koordinasyonla yaz tatili dönemini fırsat bilerek tüm okulların bizim kurumumuzla olan ilişkilerini tespit ettik.

“İŞ BIRLIĞI İÇINDE OLMAYA GAYRET EDIYORUZ”

Küçükçekmeceli olan hepimizin çocuklarının eğitim aldığının bilinciyle okullarımıza karşı duyarlı davranıyoruz. Küçükçekmece Belediyesi olarak, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi’nin izin verdiği olanaklar doğrultusunda tüm sorunların çözümü için sahadayız. Okulların Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğunda olduğunu ve onların yatırım yapması gerektiği anlayışına sahip değiliz. Tüm zorluklara rağmen, Küçükçekmeceli çocukların eğitimi için okul yöneticilerimizle iş birliği içinde olmaya gayret ediyoruz.

Ülkemiz maalesef zor günlerden geçiyor; hepimiz bugünden yarına daha iyi koşullarda yaşamak için çalışıyoruz. Bizler, Küçükçekmece Belediyesi olarak okullarımıza, okul bahçelerinin düzenlenmesi, oyun alanlarının inşa edilmesi, çevre temizliği ve peyzaj çalışmaları gibi hizmetler sunuyoruz. Ekonomik durumu zayıf öğrenciler için kırtasiye yardımı, giysi yardımı veya gıda yardımı gibi sosyal destekler oluşturuyoruz. Okullarımız için kültürel etkinlikler (tiyatro, sinema, konser vb.) ve spor faaliyetleri düzenliyoruz. Öğrencilerimizin sosyalleşmesi ve yeteneklerini geliştirmesine katkıda bulunacak organizasyonları planlıyoruz. Yaz döneminde açık tuttuğumuz etüt merkezleri, ücretsiz kurslar ve yaz okullarımızla çocuklarımızın her zaman yanında olmaya gayret gösteriyoruz.

Belediye hizmetlerimiz, okullarımızın ihtiyaçlarına göre şekilleniyor. Bu kapsamda yaptığımız okul ziyaretlerinde belediyemizin hizmetlerini tanıtabiliyor, eğitimin paydaşları ile bir araya gelerek onların taleplerini dinleyebiliyor ve yerinde incelemeler yapabiliyoruz. Belediyemizin imkanlarını, ivedilik durumlarını göz önünde bulundurarak sosyal belediyecilik anlayışımızı hayata geçiriyoruz,” diye konuştu.

Sümeyra Duğan - Kent Yaşam