GÜNCEL

Hatay Valisi istifa etti ancak sebebi deprem değil

Abone Ol

Hatay Valisi Rahmi Doğan, görevinden istifa ettiğini duyurdu. 14 Mayıs'ta yapılacak olan milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi başvuru nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyuran Doğan, "Beş yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas'tan 'aday adayı' olmak üzere ayrılmış bulunmaktayım." dedi.

Valinin açıklaması şöyle;

SEBEBİ DEPREM YA DA KILIÇDAROĞLU SANILDI

Hatay Valisi Doğan'ın istifa nedeni önce deprem sanıldı daha sonra ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hatay ziyareti sırasında yaşananlar sanıldı ancak istifa nedeni milletvekilliği görevi oldu.

KILIÇDAROĞLU'NUN HATAY ZİYARETİ

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte deprem felaketinde yıkımın yaşandığı Hatay’ı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, bir mezarlıkta asılı olan Türk bayrağı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne ait bayrağın indirilmesi için Ankara'dan talimat verildiğini söyledi.

SOYLU REDDETMİŞTİ

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu açıklamalarını reddeden Soylu, "Bu bir bayrak merasimi değil. Burası siyasetin bu denli yapılabileceği bir yer değil. Ankara'da istediğiniz kadar yapabilirsiniz" dedi.