Marmara Denizi'nde beklenen büyük İstanbul depreminin uzmanlara göre süresi doldu ve büyük afet eli kulağında. Yapılan son araştırmalarda İstanbul'da acil boşaltılması ve yıkılması gereken bina sayısı açıklandı.

"YÜZDE 80"

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, İstanbul'da bulunan konut ve yapıların risk durumuna dikkat çekti. 650 bin binanın risk altında olduğunu belirten Türkkan, acil önlemler alınması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki konutların yüzde 80'e yakını deprem riski altında. Dolayısıyla binamızı nerde yaparsak yapalım, şehir şehir ayırmak yerine bir bütün olarak düşünüp depreme dayanıklı olacak şekilde dizayn etmek zorundayız. Ülkemizin durumu bu haldeyken maalesef depremlerde acı tablolarla karşı karşıya kalıyoruz.

DERHAL HIZLI ADIMLAR ATILMALI

Camide namaz sırasında imamın kafasına tabureyle vuran adam gündemde Camide namaz sırasında imamın kafasına tabureyle vuran adam gündemde

Türkkan, "İstanbul ve Marmara Bölgesi deprem için şu anda en çok konuşulan yer. Buralarda eski yapılar çok fazla. Yapılan tespitlere göre yaklaşık 650 bin binada risk olduğu belirleniyor. Hükümeti, devleti, belediyesi ve vatandaşıyla bunun bilincine varıp hızlı adımlar atılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Editör: Editör Yazar