Ağrılı iş insanları, Ağrı Derneği’nin Fatih’te bulunan Dosso Dossi otelde düzenlediği iftar davetinde bir araya geldi. İftar davetine Ağrılı iş insanlarını bir araya getirerek hem onların başarısına hem de geleceklerine katkı sunmak için çalışan Ağrı Dernek Başkanı Nihat Adan öncülük etti. İftar davetinde önce kuran okundu dualar edildi. Duaların arkasından ezanın oknması ile birlikte oruçlar açıldı. İftar davetine iş adamları; Mehmet Atmaca, Kemal Özen, Ahmet Eraslan, Murat çalış Maksut Konyar, Şinasi Ünsal, Kazım Sağan, Profesör Doktor Yusuf Kalko, Halis Kahriman, Mehmet Şimşek, Turgut Gümüş, Cengiz Çalış, Vahit Arkan, Mustafa Kaymak, Osman Kaya, Fuat Çiftçi ve Bahattin Saydam, Ağrı eski Milletvekillerinden Cemal Kaya gibi isimler katılım sağladı.
BİRBİRİMİZİN DERDİNİ DİNLİYORUZ
Oruçların açılmasının ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Ağrı Dernekleri Başkanı Nihat Adan, “Dünyadaki en güzel olay oturup sohbet etmek, birbirimizin derdini dinlemek birilerine yardımcı olmak dinlemek, ilgilenmektir. Bu yola çok az insanımızla çıktık. Şükürler olsun giderek büyümeye devam ediyoruz. Sanayici iş adamları platformunu geliştirmeye çalışacağız. İstanbul’da dernek olarak üzerimize düşenleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz de zaman zaman bir araya gelirsek, birbirimizin sorunlarını tartışırsak başarılarımız artar dertlerimize derman oluruz” dedi.
DERNEĞİMİZ ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYOR
Derneğin çalışmalarını anlatarak sözlerine devam eden Nihat Adan, “Dernek olarak çalışmaya devam ediyoruz. En basit örneği Ramazan ayı başlamadan önce yüzlerce ayakkabı dağıttık. Ayakkabının arkasından 150’ye yakın bot dağıttık. Göndermiş olduğunuz yardımlarla Ağrılı insanımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Elimizden gelen bu şimdilik. Ama daha güçlü bir ortamı oluşturabiliriz. Ağrı için elimizden gelen ne varsa çalışalım. Biz dernek olarak 350 öğrenci okuttuk. Rabia Yıldırım isimli kızımız savcı oldu. Bütün İstanbul’u verseler o kadar sevinmezdim” diye konuştu. Adan, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak paylaşmanın önemine de dikkat çekti.
HEMŞERİMİZ AĞRILILARA SAHİP ÇIKIYOR
Adan’ın ardından söz alan isim Ağrı eski Milletvekili Cemal Kaya oldu. Kaya şöyle konuştu. “Çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Yıllar önce Ağrılı iş adamları parmakla sayılıyordu. Bugün onlarca iş adamı dostumuz, akrabamız oldu. Bu dayanışma giderek artıyor. Ağrılılar istihdam sağlamaya devam ediyor. Ağrı’dan buraya gelen hemşerilerimiz Ağrılılara sahip çıkıyor” dedi.
KENT YAŞAM GAZETESİ HABER MERKEZİ