Kobani Davası’nda Ahmet Türk 10 yıl, Alp Altınörs 18 yıl ve ayrıca suç işlemeye tahrik suçundan da 4 yıl 6 ay hapis cezalarına çarptırıldı. Ali Ürküt ise "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma" suçundan 13 yıl 4 ay, ayrıca suç işlemeye tahrik suçundan da 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Eski milletvekilleri Altan Tan, Ayhan Bilgen beraat etti.

DEMİRTAŞ'A BÜYÜK CEZA

Selahattin Demirtaş'a 'Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmaya yardım suçundan' ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi cezası 20 yıla indirildi. Tutukluluk halinin devamına karar verildi. Demirtaş hakkında ayrıca 'suç işlemeye tahrik'ten 4 yıl 6 ay, 21 Mart 2016'da yaptığı konuşmadan 2 yıl 6 ay, 29 Şubat 2016’da Diyarbakır’da yaptığı konuşmada halkı kanunlara uymamaya tahrikten 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

SGK'dan emeklilere akıl almaz tavsiyeler; Yoga yapın SGK'dan emeklilere akıl almaz tavsiyeler; Yoga yapın

TOPLAM 40 YIL

Öte yandan Demirtaş'ın, Diyarbakır’da yaptığı konuşmadan dolayı 'terör örgütü propogandası' suçu işlediğine hükmedildi ve 2 yıl 3 ay hapis cezası, Diyarbakır’da bir toplantıda 'yasadışı gösteriyi tahrik, kışkırtma' suçundan 3 yıl ceza, 2015’te Cizre’de yaptığı konuşmadan '2911’e muhalefet'ten 1 yıl 6 ay hapis cezası, 'suçu ve suçluyu övme'den 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Demirtaş'a toplamda 40 yıl ceza verildi.

Editör: Editör Yazar