Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlar, başta gençler olmak üzere işsizliği artırdı. Üniversite mezunlarının özel sektörde iş bulamaması, ülkemizin temel sorunlarından biri haline geldi.

Küçükçekmece Belediyesi, Geleceğe Köprü temasıyla İstihdam Fuarı’nı açtı. Fuara 17 sektör, 122 firma ve 9 okul katıldı. Bugün açılışı yapılan fuarda Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi önemli mesajlar verdi.

GTD'den yeni iş birliği atılımı GTD'den yeni iş birliği atılımı

ÇEBİ: GENÇLERİMİZE İYİ BİR KARİYER İNŞA EDECEĞİZ

Katılımcıları selamlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, şunları söyledi;

“Burada istihdam fuarı için toplandık. İyi ki geldiniz. Fuarın amacından bahsetmek istiyorum; Bugün burada önemli bir fuara ev sahipliği yapıyoruz. Sadece ekonomik değil, sosyal bir sorun da olan işsizlik temel bir sorun olmaya devam ediyor. Bu soruna bir nebze çözüm için çaba içindeyiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne sosyal işler müdürlüğümüz bünyesinde kendi sınırlarımızdaki vatandaşlarımıza iyi bir kariyer inşa etmek çalışıyoruz. İlk kez ev sahipliği yapıyoruz istihdam fuarına. Eşit fırsatlar sunan, kimseyi geride bırakmayan anlayışımızla dezavantajlı grupları da istihdama dahil etmek amacındayız. Sadece iş arayan vatandaşlarımız için değil, iş dünyası temsilcileri için de önemli bir adımdır. 17 sektörden 122 firma ve 9 okul fuarımıza katıldı.

“AMACIMIZ İŞSİZLİĞİ DÜŞÜRMEK, YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK”

Bugünlerde iş gücü potansiyelimizi daha iyi değerlendirmek için oluşturduğumuz fırsatlar bizim için çok önemlidir. Kamu ve iş dünyası arasındaki köprüyü kurmak adına bize yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Burada kariyer yolculuğunuzda yeni kapılar aralayabileceksiniz. Burada iyi bir atmosfer oluşturduğumuzu düşünüyorum ve özellikle gençlerin yanında olduğumuzu bilmenizi istiyorum. İstihdamın artması toplumsal bir gelişmedir. Küçükçekmece Belediyesi olarak kentimizdeki işsizlik oranını düşürmek ve yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarımız sürecek. Fuarımızın Küçükçekmece’mize hayırlı olmasını diliyorum.

Gecikmeli bir fuar olduğunu kabul ediyorum ama istihdam konusunda kararlı olduğumuzu söylemek istiyorum. Çalışmak doğal Anayasal bir haktır. Eşit bir iş dünyasına herkesin inanmasını istiyorum.”

Editör: Editör Yazar