Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen’in başkanlığında toplanan Meclis’te, gündeme dair 4 madde oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Esin Köymen açılış konuşmasında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden sinema sanatçısı Ahmet Uğurlu’yu, Prof. Dr. Türkan Saylan’ı, Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerini, Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif ile ‘Gezi’yi andı. Süper Lig’de şampiyon olan Galatasaray’ı, Türkiye Kupası’nı kazanan Beşiktaş ve Süper Lig’e yükselen takımları da kutlayan Başkan Esin Köymen, İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımı kınadı.

YENİ SOSYAL TESİS

Belediyenin çalışmaları ve özel günlerde yaptığı etkinlikler hakkında da bilgi veren Esin Köymen Maltepe’ye yeni bir sosyal tesis daha kazandıracaklarını duyurdu. 22 Mayıs’ta İBB ile gerçekleştirdikleri toplantıda İBB’ye ait sahildeki Yol Bakım Şantiyesi’nin Maltepe Belediyesi’ne devredildiğini ve burada peyzaj düzenlemesiyle birlikte sosyal tesis yapacaklarını açıklayan Esin Köymen sözlerini şöyle sürdürdü: “Küçükyalı’daki Marmaray istasyonunun yanında Maltepe Belediyemize ait mülkiyet ve alt geçit ile ilgili çalışmalarımızı yine daire başkanlarımızla yerinde değerlendirdik. Gülsuyu ve Gülensu planları ile ilgili KİPTAŞ’ın daha önce hazırladığı bir çalışma vardı. Bununla ilgili yaptığımız toplantıda da bir kentsel tasarım projesi süreciyle bütün bunların hayata geçirilmesinin daha doğru olacağını, yaklaşık 4-5 bloktan oluşan adadaki yapılanmanın özellikle Adalar’dan bakıldığında deniz silueti açısından olumsuzluk yaratması sebebiyle kentsel tasarımda daha kademeli bir yöntemin uygun olacağını konuştuk. Dolayısıyla bununla ilgili yine bir ortak masa çerçevesinde kentsel tasarım projesiyle Gülsuyu ve Gülensu’daki kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerini hayata geçirmeye başlayacağız.”

Konuşmasında Çamaşırcı Vadisi Deresi’nde de çalışmaların sürdürüldüğünü açıklayan Köymen, dere taşkın alanlarındaki binaların yenilebilmesine ilişkin bir plan notu çalışmasının yapıldığını ifade etti.

İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Çağrı İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Çağrı

BEŞÇEŞMELER DÜZENLENECEK”

Başkan Köymen, halkın taleplerini de yaptıkları çalışmalarda dinlediklerini ifade ederek işgallere karşı çalışma başlattıklarını duyurdu. Köymen, “Beşçeşmeler’de Koruma Kurulu tarafından 2863’e aykırı olarak yapılan bütün bu kapamaların, kurulca yapılan uyarılarla revize edilmesi yönünde bir çalışma başlatıldı. İmar planı değişikliği İBB, Maltepe Belediyesi ve Koruma Kurulu tarafından birlikte hazırlanıyor. Bu değişiklik hazırlandıktan sonra oradaki işgallere de bir çekidüzen verilmesi mümkün olacak.” şeklinde konuştu.

Editör: Editör Yazar