5 Temmuz 2017 tarihinde hayata gözlerini yuman eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Adalet Bakanı, 18. 19. ve 20. dönem İstanbul Milletvekili Mehmet Moğultay, vefatının yedinci yılında; Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Ataşehir’de ikinci el ürünler değerleniyor Ataşehir’de ikinci el ürünler değerleniyor

Anma törenine; Kartal Belediyesi Başkanvekili Olcay Özgön, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, Mehmet Moğultay’ın kardeşi Hüseyin Moğultay, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve sevenleri katıldı.

Anma töreni merhum bakanın çalışma hayatı ve sevenlerinin anılarını anlatmasıyla başladı. Törende ilk konuşmayı kardeşi Hüseyin Moğultay yaptı. Moğultay konuşmasında Kartal Belediyesi’ne ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e eski bakan Mehmet Moğultay’ı unutmadıkları ve her sene düzenlenen anma töreni ile andıkları için teşekkür etti.

Hüseyin Moğultay’ın ardından konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise Mehmet Moğultay’ın önemli bir siyasi lider olduğunu anlatarak, yeşerttiği fikirlerin kendilerine örnek olduğunu söyledi.


Anma törenine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına katılan Olcay Özgön, Mehmet Moğultay’ın ne kadar önemli bir karakter ve devlet adamı olduğundan bahsetti ve her sene olduğu gibi anmaların devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ve duaların ardından Mehmet Moğultay’ın mezarına sevenleri tarafından çiçek bırakıldı.

Editör: Yusuf Hakkı Doğan