Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) İstanbul 3 No'lu Şubesi Küçükçekmece Temsilciliği üyesi öğretmenler, ‘Sağlıklı Eğitim, Güvenli Okul İstiyoruz’ temasıyla sokağa indi. Cennet Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde bir stant kurup bildiri dağıttılar. Eğitim-İş İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Oğuz Akkaş, Şube Yönetim Kurulu Üyesi  Fikret Durmaz, Küçükçekmece İlçe Temsilcisi  Rüveyda Atik ve sendikaya üye Küçükçekmeceli öğretmenlerin katıldığı saha çalışmasında vatandaşlara seslenildi. Vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talep etmeleri gereken konular hakkında bilgilendirildi. Her okula ihtiyacı kadar kadrolu temizlik ve güvenlik personeli atanması istenmeli. Yıl boyunca yetecek temizlik malzemesi, sabun, tuvalet kağıdı ve kağıt havlunun temin edilmesi istenmeli. Tüm öğrencilerimize ücretsiz temiz su ve en az bir öğün yemek sağlanması istenmeli. Tüm okulların deprem dayanıklılık testlerinin yapılması, gerekli görülenlerin güçlendirilmesi veya yeniden inşa edilmesi istenmeli. Sürekli yaz saati uygulamasından vazgeçilmesi ve ikili eğitime son verilmesi önerildi.

“EMEK SÖMÜRÜSÜDÜR”

Eğitim-İş’liler, Resmi Gazete’de 29 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan İşgücü Programlarının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin, kamu kurumlarında kalıcı istihdam yerine geçici ve düşük ücretli sömürünün önünü açtığını vurguladılar. 3 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi  Fikret Durmaz, “Bu yönetmeliğe göre haftanın üç günü, aylık toplam 8 bin 447 TL’ye çalıştırılacak kişilerle okulların ne güvenliği ne de temizliği sağlanabilir. Üstelik bu, asla kabul edilemeyecek bir emek sömürüsüdür. Yönetmelik, kamu kurumlarının kalıcı istihdam yerine geçici ve düşük ücretli sömürünün önünü açmıştır. Bu çalışma düzeni, işsiz yurttaşlarımız tarafından dahi kabul görmemiş, okullarımızda temizlik personeli zaafiyeti oluşmuştur. Eğitim-İş olarak, okullarda gerekli hijyenin sağlanması, temizlik sorunlarının giderilmesi, okulların daha güvenli olması, işgücü uyum protokolünün iptal edilmesi, temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının kalıcı kadrolu personelle sağlanmasını talep ediyoruz. Eğitimden tasarruf geleceğimizi çalmaktır.” sözlerini ifade ettiği bir basın bildirisi okudu.

“ÇOCUKLARINIZ İÇİN SESİNİZİ YÜKSELTİN”

Eğitim-İş İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Oğuz Akkaş, mikrofonla çevredeki Küçükçekmecelilere seslendi. Akkaş: “Niye buradayız, onu açıklayalım önce. Biz, Küçükçekmece’deki okullarda görev yapan öğretmenleriz. Çocuklarınızı emanet ettiğiniz öğretmenler olarak size önemli bir konudan bahsedeceğiz. Okullar açılalı 2 hafta oldu; biz hâlâ sağlıklı bir ortam oluşturabilmiş değiliz. Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de sağlık sorunlarıyla uğraşıyor. Çocuklarınızı gönderdiğiniz okullar, tuvaletiyle, koridoruyla kirli. Gerekli harcama yapılmıyor, gerekli personel istihdam edilmiyor.

Talip Apaydın Beylikdüzü’nde anıldı Talip Apaydın Beylikdüzü’nde anıldı

Biz diyoruz ki, halkımız bu konuda gerekli itirazı yapmalı. Veliler olarak sesinizi çıkarmalısınız. Sizin çocuklarınız için buradayız. Birlikte hareket etmek zorundayız. Biz bu ülkenin geleceğini, sizin çocuklarınızı eğiterek geleceğe taşıyacağız. Devlet bunu kesinlikle sağlamalı.

Çocukların sağlığından tasarruf etmek, bu ülkenin geleceğinden tasarruf etmektir. Devleti yönetenler tasarrufu kendi lüks harcamalarından yapmalıdır, devlet okullarında okuyan çocuklardan değil. Bu halk, eminim ki vergisini çok büyük oranda ödüyor. Vergi ödeyen halk bunu devletten talep etmek zorunda. Siz sesinizi yükseltirseniz biz de öğretmenler olarak bu konuda rahatlayacağız. Sizin desteğinizle çocuklarımız daha iyi eğitim alacak.

Sadece temizlik değil, öğrencilerimize her gün bir öğün yemek de verilmesini istiyoruz. Biz, çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda, iyi beslenerek eğitim almasını istiyoruz. Kimse çocuğunu özel okula göndermek zorunda değil. Ancak devlet, pırıl pırıl bir eğitim sağlamak zorunda. Sizleri, taleplerinizi sunmaya ve sesinizi yükseltmeye davet ediyoruz.”

Editör: Editör Yazar