Seks oyuncağı penisten etti. ABD'de meydana gelen ilginç olayda 68 yaşındaki bir adamın penisi, erekte olmak için kullandığını ifade ettiği seks oyuncağı nedeniyle ampüte edildi. Kimlik bilgileri açıklanmayan hasta, Kaliforniya Üniversitesi Üroloji Bölümü doktorlarına, penisi daraltan ve erekte olmayı sağlayan bir halkayı 24 saat boyunca taktığını, daha sonra elle çıkaramayınca pense kullanarak çıkarmaya çalıştığını söyledi.

30 DAKİKADAN FAZLA TAKMAK KANGREN YAPABİLİR

Trump'dan savaş tehdidi Trump'dan savaş tehdidi

Söz konusu halkaları 30 dakikadan fazla takmak, penisteki dokuların yeterli oksijen alamaması ve kan akışının kesilmesi nedeniyle kangren riskine yol açıyor. 

AÇIKLAMA GELDİ

Urology Case Reports dergisinde yayınlanan vakada, penisi kararan ve penis dokusu ölen hastaya acil müdahale edildiği ve penisin baş bölgesinin çıkarıldığı belirtildi. Doku nekrozunu önleyebilmek için antibiyotik tedavisi de denendiği ifade edildi. Raporun yazarları, vakayı değerlendirerek şunları yazdı: "Sıkıştırıcı bir halkadan kaynaklanan doku ölümü, damarsal bozulmayı ve buna bağlı nekrozu ve akut idrar retansiyonunu önlemek için derhal çıkarılması gereken ürolojik bir acil durumdu" 

UYLUKTAN TRANSFER YAPILDI

Dünyada bir ilk olarak, cerrahlar hastanın uyluğunun bir kısmını kullanarak penisi kısmi olarak yeniden inşa etmeyi başardı.

Editör: Editör Yazar