Şişli Belediye Meclisi 2024 Mayıs ayı ilk toplantısını Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın başkanlığında yaptı. Şahan, "Emekçilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Alın terinin ve emeğin hakkını veren herkesin yanında olmaya hem yönetim hem de siyaset olarak devam edeceğiz.” dedi.

MADENCİLERİ DE DENİZ GEZMİŞ'İ DE UNUTMADI

Çebi, Bi'Mola Yaşam Merkezi'ni açtı Çebi, Bi'Mola Yaşam Merkezi'ni açtı

Meclis toplantısı, CHP ve Ak Parti temsilcilerinin gündem dışı konuşmalarıyla başladı. Siyasi parti temsilcilerinin konuşmalarından sonra, Meclis oturumuna başkanlık yapan Resul Emrah Şahan Meclis konuşmasını gerçekleştirdi. 5 Mayıs’ta kutlanan Hıdırellez’in yurdumuza ve dünyaya bolluk bereket getirmesi dilekleriyle sözlerine başlayan Şahan, Anneler Günü’nü de kutladı. “Meclis oturumunda Mayıs ayında kaybettiğimiz değerli isimleri de anmak isterim. Halk Ekmek Fabrikası'nı kuran şehrimizde daha ucuz ve sağlıklı ekmek sağlamış olan merhum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet İsvan’ı saygı ve rahmetle anıyorum.

Yurttaşlarımızın sağlığı ve kız çocuklarımızın eğitimleri için fedakârca çalışmış, ülkemizin öncü hekimlerinden Türkan Saylan hocamızı saygıyla anıyorum” diyen Şahan, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı da kutladı. Şahan sözlerine şöyle devam etti: “Emekçilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Alın terinin ve emeğin hakkını veren herkesin yanında olmaya hem yönetim hem de siyaset olarak devam edeceğiz.” 13 Mayıs 2014 yılında Soma maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisini de anan Başkan Resul Emrah Şahan, “Demokrasiye ve özgürlüğe sahip çıkan, bu uğurda mücadele eden tüm değerlerimizi saygıyla anıyorum. Türkiye'nin özgürlük mücadelesini verirken hayatını gencecik yaşta kaybeden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını, darbelerde yitirdiğimiz tüm değerlerimizi saygıyla, rahmetle anıyorum. Her alanda, her koşulda demokrasiye, ifade özgürlüğüne sahip çıkacağız” sözleriyle Mayıs ayında yitirdiğimiz tüm değerleri andı.  

ŞAHAN: CUMHURİYETİN MUHAFIZLARI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
“29 Mayıs'ta fethini kutlayacağımız kadim şehrimizi bizlere armağan eden Fatih Sultan Mehmet'in hatırasını saygıyla anmak isterim. İstanbul'un muhafızlarıyız” diyen Başkan Şahan, sözlerine şöyle devam etti: “16 Mayıs 1919’da Şişlimizden yola çıkarak Samsun'da milli mücadelemizin ve bağımsızlığımızın öncü ateşini yakan Ulu Önder Mustafa Kelam Atatürk'ün izinde, özgürlüğün ve cumhuriyetin değerlerinin muhafızları olmaya devam edeceğiz. Buradan aldığımız güçle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Spor ve Bayramı'nı tüm Şişlili yurttaşlarımızla coşkuyla kutlayacağız. Şişli gibi tarihi bir ilçenin sorumluluğunu taşıyor olmanın büyük bir ayrıcalığı var. Buradaki sorumluluğumuzun farkındayız. Yolu Şişli'den geçen her bir İstanbullu'ya karşı da sorumluluğumuz var. Onları da hayatının içine alan, kimseyi dışarıda bırakmayan bir kent yaşamı oluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

ZAFER SOKAK, “AYLA ALGAN SOKAĞI” OLACAK 
Mayıs ayında kutlanacak olan Engelliler Haftası’na da değinen Başkan Şahan, engelli vatandaşların sosyal yaşama daha etkin katılmalarını sağlayacak projelerle onların yanında olacaklarına vurgu yaptı. 
Başkan Resul Emrah Şahan’ın konuşmasının ardından gündeme geçildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü ile ilgili konular gündeme alınırken, Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün yeniden kurulması için verilen teklif ilgili komisyona iletildi. Ayrıca Şişli Halaskargazi Mahallesi’nde yer alan Zafer Sokak isminin Ayla Algan Sokağı olarak değiştirilmesi için teklif Meclis’e sunuldu. 
Mayıs ayının ikinci toplantısının 9 Mayıs Perşembe günü saat 11.00’de yapılması kararı alınarak, Meclis oturumu sona erdi.

Editör: Editör Yazar