AK Partili isimden İmamoğlu'na destek; Siyasi yasak kabul edilemez AK Partili isimden İmamoğlu'na destek; Siyasi yasak kabul edilemez

Silivri Belediyesi, Büyükçavuşlu Mahallesi’nde Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni düzenledi. Törene Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun yanı sıra Büyükçavuşlu Mahallesi Muhtarı İsmail Yeniköylü, Silivri Yağlı Tohumlar Kooperatif Başkanı Turgay Sakarya ve çiftçiler de katılım sağladı. Törende ilk sözü alan Büyükçavuşlu Mahalle Muhtarı İsmail Yeniköylü gerçekleştirdiği kısa teşekkür konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Halkımız başkanımızın güzel şeyler yapacağına inanıyor saygılar sunuyorum” dedi.

ZOR ZAMANDA DESTEK OLUYOR

Yeniköylü’nün ardından kürsüye gelen ve kısa bir teşekkür konuşması yaparak sözlerini sürdüren Silivri Yağlı Tohumlar Kooperatif Başkanı Turgay Sakarya, “Tarımın önemi artıyor ve şartlar zorlaşıyor. Bu ortamda bizlere tohum desteği vererek çiftçi ile buluşturan herkese teşekkür ediyorum. Tarımda girdiler pahalı ürün fiyatları düşük. Hayvancılık yapmak zor. Belediye başkanımız bu zor ortamda bizlere destek veriyor. Önümüzdeki yıllarda da bu desteğin fazlasıyla devam edeceği kanaatindeyim. Tarım ülkemizin çok önemli bir konusu. Elinizde para olsa bile ithalat yapamayacağımız zamanları da gördük ülke olarak. Başkanımız da bunun farkında. Hem İBB hem de Silivri Belediyesi’nden destek alıyoruz” dedi.

5 BUÇUK MİLYON TL’LİK DESTEK

Yeniköylü’nün ardından kürsüye gelen Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Bu projemizin ilk adımını Gümüşyaka’da, Ortaköy’de ise bu dağıtımın ikinci ayağını gerçekleştirdik üçüncü ayak Büyükçavuşlu oldu. Toplamda 1800 üreticimize 360 ton yerli ve milli sertifikalı arpa tohumumuzu ulaştıracağız. Her bir üreticimize 200 kilogram, yani 4 çuval tohum dağıtıyoruz. Bu tohumlar sayesinde Silivri’de 16.200 dekarlık bir alan arpa ile buluşacak. Çiftçilerin her zaman yanında olacağız, tarımda el ele vererek büyük adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu proje ile çiftçilerimize 5 buçuk milyon TL'lik bir destek sağlamış olacak” dedi.

BU TOPRAKLARA UMUT EKECEĞİZ

Büyükçavuşlu’da çiftçilerle ve vatandaşlarla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Balcıoğlu, “Bugün yine Silivrimizin bereketli topraklarına umut etmek için bir aradayız. Tarım sadece ilçemizin değil ülkemiz için de çok önemlidir. Bu dağıtım yarınlara atılacak bir yatırım. Bugün Büyükçavuşlu’dayız. Sizin alın terinizle büyüyecek bir Silivri için çalışmaya devam edeceğiz. Bu aynı zamanda ülkemizin yarınlarına atılacak bir adım.  1800 çiftçiye 360 ton tohum dağıtıyoruz. Silivrili tarımla buluşuyor. Böylece 5,5 milyon TL’lik destek sağlamış olacağız. Tarım yoksa geleceğimiz de yok.

BETONLA DEĞİL ALIN TERİ İLE

Biz bu toprakları beton yığını ile değil alın teri ile doldurmak istiyoruz. Ekrem başkan İstanbul’un bizde silivrinin muhafızıyız. Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı tarım arazileridir. Kaçak yapılarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz toprağımızı koruyacağız. Biz Silivri olarak İstanbul’un gıda kapısı olabiliriz. Biz bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü, milletin efendisidir”  sözünü kendine rehber aldığını dile getiren Başkan Balcıoğlu, “Çiftçimiz, üreten insanımız bu toprakların gerçek sahipleridir. Biz de onları güçlendirmek, hak ettikleri değeri vermek için buradayız” dedi.

HABER / SÜMEYRA DUĞAN

Editör: HABER MERKEZİ