Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasının ardından açıklamalarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Mayıs 2014'te Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının ardından bir açıklama yaparak yapılan işin "fıtratı" gereği bu can kayıplarının olabileceğini ifade etmişti. Bartın'daki maden patlaması için konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yine benzer bir açıklama yaparak "kader" kelimesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

"Amasra bizim en ileri imkanlara sahip olan ocak olmasına rağmen, birileri bununla dalgasını geçebilir ama biz kader planına inanmış insanlarız, bunlar her zaman olacaktır. Bunu da bilmek lazım."

CAN KAYBINI 41 OLARAK AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan patlamada hayatını kaybeden işçi sayısının 41 olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu patlamanın nasıl yaşandığı, sorumluların kimler olduğu yürütülecek adli ve idari soruşturmalarla ortaya çıkacaktır. Önceliğimiz yeraltındaki işçilere ulaşmaktı. En son 41'inci işçimize ulaştık. O da rahmetli olmuş." dedi.