7 saat baş aşağı kalan kadın kurtarılmayı bekledi 7 saat baş aşağı kalan kadın kurtarılmayı bekledi

Bölgede birçok ülkeye saldırılar düzenleyen, Hamas ve Hizbullah gibi örgütlerin elebaşlarını etkisiz hale getiren İsrail, resmi olarak İran'ın askeri tesislerine saldırı düzenlediğini bildirdi.

Ajanslara gece saatlerinde düşen son dakika bilgisine göre İsrail ordusu, İran'daki "askeri hedeflere" yönelik saldırılar düzenlediğini duyurdu.

ASKERİ HEDEFLERE VURGU YAPILDI

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "İsrail'e yönelik son aylarda devam eden saldırılara yanıt olarak, şu anda İran'daki askeri hedeflere hassas saldırılar düzenlenmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İsrail ordusunun, İran ve müttefiklerinden gelen gelişmeleri takip ettiği, hem saldırı hem savunma açısından tam bir hazırlık halinde olduğu belirtildi.

İRAN NE DEDİ?

İran, İsrail'in Tahran, Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaları hedef aldığını, saldırılara hava savunma sistemleri tarafından başarıyla karşılık verildiğini ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini duyurdu.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA
Hizbullah, İsrail ordusuna karşı dün 48 saldırı düzenlediğini duyurdu.

Hizbullah'tan yapılan açıklamaya göre, dün İsrail'in kuzeyi ve Lübnan'ın güneyinde İsrail askerleri, füze ve top mermileriyle hedef alındı.

7 İsrail Merkava tankının hedef alındığı saldırılarda, İsrail askerlerinden ölen ve yaralananlar oldu.

Hizbullah, Safed kentinde üç yerleşim birimini iki kez, 3 askeri üssü, 2 askeri noktayı ve İsrail'in kuzeyinde bir topçu mevzisini seri roket atışlarıyla hedef aldı.

Bir İsrail İHA'sı da karadan atılan füzeyle Lübnan hava sahasından uzaklaştırıldı.

İsrail'in Hayom gazetesi, bunun, Hizbullah'ın 8 Ekim 2023'ten bu yana bir günde gerçekleştirdiği en yüksek saldırı sayısı olduğunu bildirdi.

Editör: Editör Yazar