GÜNCEL

Son dakika: İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı

Abone Ol

Ajanslara düşen son dakika bilgisine göre İstanbul'da İYİ Parti İl Başkanlığı binasına silahlı bir saldırı düzenlendi.

Henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce sabaha karşı düzenlenen saldırı sonrasında polis Merter'deki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasında incelemelerde bulundu.

Saldırının görüntüsü;

İLK AÇIKLAMA KAVUNCU'DAN
İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, "2023 Türkiye'sinde; nefret dilinin, hakaretlerin, "beni kendinle uğraştırma" tehditlerinin sonucu budur." dedi.

İMAMOĞLU'NDAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, saldırının ardından açıklama yaptı. İmamoğlu, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum" ifadelerini kullandı.

Saldırının dün yaşanan polemiğin ardından yaşanması dikkat çekti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün yaptığı konuşmada, "Sayın Erdoğan da beni iyi tanır ki ben, bugüne kadar hiçbir tehdide pabuç bırakmadım. Demirden korksak trene binmezdik. Ben buradayım, adresim belli, evimizi bastınız adres belli, partimin adresi belli, çantam elimde, benim için Silivri soğuk değil; buyurun Recep Bey. Bu sinire gerek yok. Ben sana tavsiye edeyim, eskiden tanıyan biri olarak; papatya çayına devam" ifadelerini kullanmıştı.

OĞAN'DAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, “Seçimin yaklaşması ile siyasi saldırıların artması ihtimali ülkemizin birliği ve beraberliği adına endişe verici noktaya gelmiştir. İçişleri Bakanlığını bu konuda derhal etkili adımlar atmaya çağırıyorum.” ifadelerini kullandı.