Beylikdüzü Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Açılış konuşmasında, Temmuz ve Ağustos aylarında şehit olan polis ve askerleri rahmet ve minnetle anan Başkan Çalık, Eylül ayındaki önemli gün ve haftalara da değindi. Başkan Çalık, Dünya Barış Günü mesajı verdiği meclis konuşmasında, dünya barışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözlerine vurgu yaparak, barışın tüm insanlığın ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti. Başkan Çalık, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Barış ve Sevgi Buluşmalarımızı komşularımızın büyük bir ilgisi ve katılımıyla gerçekleştirdik. 11. Barış ve Sevgi Buluşmalarımıza Sahaf Festivali ile başladık, Çardak Altı Söyleşileri, spor etkinlikleri ve birbirinden kıymetli sanatçıların konserleri ile devam ettik. 30 Ağustos Zafer Bayramı kortejiyle de zafer coşkumuzu on binlerce komşumuzun katılımıyla katladık. Korteje katılan, evlerinden ve balkonlarından bu coşkuya eşlik eden tüm komşularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BAKANIMIZA ÖNERİMİZDİR

Konuşmasında belediyenin gerçekleştirdiği projelerden de bahseden Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, özellikle eğitim alanındaki hizmetlere dikkat çekerek, “Çocuklarımız okula giderken bir yandan öğün ve beslenme desteği sıkıntısı yaşarken, bir yandan da temiz içme suyu sıkıntısı yaşıyor. Çocuklarımız kantinlerin fahiş ücretlerine mahkum olmuş durumda. Milli Eğitim Bakanımıza önerimizdir: ‘Okul kantinleri artık bundan sonra belediye şirketleri tarafından işletilecektir’ genelgesi yayınlayabilir. Genelge yayınlandıktan sonra kantinlerdeki fiyat politikasını da Milli Eğitim Bakanlığımız belirleyebilir. Milli Eğitim Bakanımız tek bir genelgeyle memleketteki bütün kantinlerin problemini çözebilir. Buradan tavsiyemizdir” şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın eski halinden eser kalmadı Beşiktaş'ın eski halinden eser kalmadı

TEMİZ İÇME SUYU DESTEĞİ

Başkan Çalık, konuşmasının devamında yerel yönetimlerin eğitim alanındaki sorumluluklarının artırılması gerektiğini savundu. Kendi sorumluluklarında olmamasına rağmen okulların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Yaz döneminde dört okulumuzun konferans salonunu yeniledik. Toplamda on dört okulumuzda bakım-onarım, yirmi sekiz okulumuzda ise bahçe ve peyzaj düzenlemelerini yaptık. Çocuklarımız okula giderken bir yandan bir öğün beslenme sıkıntısı yaşarken, bir yandan da temiz içme suyu sıkıntısı yaşıyor. Dolayısıyla bizler de Beslenme Saati Projemizin kapsamını büyütüyor ve okullarda temiz içme suyu desteğine çözüm getiriyoruz. Pilot birkaç okulda başlatacağımız ‘Su Bank’ içme suyu projesini giderek büyütecek ve yayacağız” şeklinde konuştu. CHP, AK Parti ve MHP grup başkan vekillerinin de gündem dışı söz aldığı meclis toplantısının ikinci oturumunun 5 Eylül Perşembe Cuma günü saat 10.00’da yapılmasına karar verildi.

Editör: HABER MERKEZİ