DÜNYA

Trump'la Biden canlı yayında kapıştı; 'Bu adam sınırı herkese açtı'

ABD Başkan adayları Donald Trump ile Joe Biden canlı yayında kapıştı. İkilinin arasındaki sığınmacı polemiği dikkat çekti. Trump Biden'a "Bu adam aptalca politikalar uyguladı ve sınırları herkese açtı" dedi.

Abone Ol

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, eski ABD Başkanı Donald Trump ile mevcut Başkan Joe Biden arasında yaşanan "sığınmacı" tartışmasını aktardı. Tartışma, sığınmacı politikaları ve sınır güvenliği üzerine yoğunlaştı.

Biden, Trump'a yönelik eleştirilerinde, "Ülkedeki kadınlar tecavüze uğruyor. Kürtaj konusunda sen berbat bir karar verdin," dedi.

Trump ise bu eleştiriye sert bir yanıt vererek, "Sen bu ülkenin sınırlarını ne olduğu belirsiz kişilere kapatmadın, ne bekliyordun?" dedi ve ekledi: "Biden, Ortadoğu'dan kaçak gelen teröristlere sınırlarımızı açtı."

Biden ise Trump'ın dönemine atıfta bulunarak, "Sınırdan geçen tek terörist onun döneminde geçti ve 3 ABD'li askerimizi öldürdü," dedi.

Trump, bu eleştiriyi de yanıtsız bırakmadı: "3 insanımızı öldürdü evet ama biz onların başındaki IŞİD liderlerini öldürdük. Bu adam çok aptalca politika uyguladı. Sınırı herkese açtı."

Tartışma, Trump'ın Biden'ı suçlamasıyla devam etti: "12 yaşındaki çocuk, kaçak sığınmacılar tarafından öldürüldü. Bunun tek sebebi Biden. Sen bunlara sınırı açtın. Sen bu tiplere ülkeye açtın ama bizim gazilerimiz sokakta yaşıyor. Sen insanlarımızın ölmesine izin verdin."

Bu sert sözler, iki liderin sığınmacı politikaları konusundaki derin anlaşmazlıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.