Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde öğrenim gören ve ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 5 bin ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisine 4 bin 500 lira kırtasiye ve giyim desteği kampanyasına başvurular 10 Eylül’e uzatıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı videolu paylaşımda, “Sevgili Üsküdarlı komşularım, çocuklarımız için pek çok yeniliği hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz.” dedi Dedetaş, “Bu kapsamda, ilk ve ortaokula giden 5 bin öğrencimize 4 bin 500 liralık kırtasiye ve giysi desteği projemiz için talepleri toplamaya devam ediyoruz. Daha fazla aileye ulaşabilmek adına başvuru süresini bir hafta uzattık. İhtiyaç sahibi aileler 10 Eylül Salı gününe kadar belediyemizin internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilecekler. Sosyal belediyecilik anlayışımızla her yaştan Üsküdarlının yanında olmayı sürdüreceğiz. Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için başarılı geçmesini diler, sevgilerimi sunarım” ifadelerini kullandı.  Üsküdar Belediyesi resmi internet sitesi www.uskudar.bel.tr üzerinden yürütülen kampanyada taleplerin toplanmasının ardından ödemeler yapılacak.

Gerekli belgeler ve dikkat edilmesi gereken hususlar:

Seçilmişler seçene hesap vermek zorundadır Seçilmişler seçene hesap vermek zorundadır

Başvuru sadece Üsküdar ilçesinde ikamet edip, Üsküdar sınırları içerisinde yer alan, herhangi bir devlete ait İlk ve Orta Öğretim okulunda okuyan öğrenciler adına geçerli olacak. Anaokulu ve Lise eğitimi gören öğrenciler için başvuru kabul edilmeyecek.

Başvurular anne ya da baba adına olmak zorunda olup, E-devlet 'ten alınmış “PDF formatında” vukuatlı nüfus kayıt örneği ile yapılacak. Öğrenci Belgesi de e-okul ya da e-devlet üzerinden temin edilecek.

Başvuru yapan öğrenci velisine ait IBAN numarasını gösteren belgenin başvurusu sırasında verilmesi gerekiyor. Ödemeler tek sefer olarak İBAN numaralarına yatırılacak.
 

 

Editör: HABER MERKEZİ