GÜNCEL

Yeni Rakı'nın reklamı sosyal medyanın gündeminde

Yeni Rakı'nın yaptığı reklam klibi sosyal medyanın gündeminde. Marka, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kastetse de sosyal medyada farklı konular hakkında yorumlar yapıldı.

Abone Ol

Türkiye'de en çok tercih edilen alkollerden biri olan Yeni Rakı'nın reklamı sosyal medyanın gündemine oturdu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın olduğu ifade edilen reklam hakkında sosyal medyada birçok kişi, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin işaret edildiği yorumlarını yaptı.

İşte Yeni Rakı'nın "O Gün Geldiğinde" reklamı;

Loading...

GÖKBAKAR'DAN TEPKİ

Hükümete yaptığı eleştirilerle sık sık gündem olan komedyen Şahan Gökbakar da reklamla ilgili şunları söyledi;

"Yeni Rakı Global, yaptığınız reklam videosunu ayıpladım! Özellikle 29 Ekim gibi bu ulusun en onemli milli gününü, hem de 100. yılında, bu kadar ucuz bir algı oyununa kalkan etmenizi kabul edemiyorum. Yiyorsa bir tarafınız "Akp gittiği gün" diye yapaydınız kampanyanızı?! Yemedi mi?! Sonra da biz 29 Ekim kastettik ha. Özgür yasamayı rakı içmekle kodlamanız da rahatsız edici de hadi o reklam kısmı diyelim. Ama iş Cumhuriyet'e gelince, orada duracaksınız. Bütün reklamı "iktidarın gittigi gün" metaforu uzerine kurup, sonunda 29 Ekim deyince, işte orada çok ayıp ediyorsunuz...! 29 Ekim ve Cumhuriyet'in 100.yılı, sizin siyasi mesaj algılı rakı reklamınızın mezesi değildir. "