2019 Mart ayında ülkemizde başlayan Covid-19 pandemisinden bu yana ikinci kez üniversite yurtları ulusal anlamda yaşadığımız bir afet nedeniyle üniversite öğrencilerinden alındı. Üniversitelerde uzaktan (online) eğitim ile birlikte Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtların depremzedelere açılacağı kararlarının duyurulduğu günün akşamında yurtlarda kalan üniversite öğrencilerinden odaları boşaltmaları istendi.
ERDOĞAN AÇIKLADI
Üniversite yurtlarının depremzedelerin barınma ihtiyacı için kullanılacağı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.
MUHALEFETTEN TEPKİ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin tepki gösterdi. İmamoğlu, "Üniversitelerin kapatılması ve öğrencilerin apartopar yurtlardan çıkarılması kabul edilebilir değildir. Devletimiz depremzedelerin barınma olanağını sağlayacak imkana sahiptir, ilk akla gelenin üniversitelerin kapatılması olması akla ziyandır, bu yanlıştan bir an önce dönülmeli" dedi.
"İSTANBUL HAZIR"
İmamoğlu yaptığı ikinci paylaşımında, "Deprem bölgesindeki öğrencilere diğer illerde sahip çıkmak varken, öğrencileri diğer üniversitelere aktarıp yurt kapasitesini artırarak eğitime devam etmek varken, gençleri çaresiz bırakmayı, umutsuzlaştırmayı kabul etmiyorum. İstanbul buna hazır, diğer illerimiz de hazırdır" ifadelerini kullandı.
AKŞENER: AİLE MAHREMİYETİ ORTADAN KALKAR
İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, depremin vurduğu Osmaniye'de açıklamalarda bulundu. Akşener burada yaptığı açıklamada, "Üniversitelerin kapatılması oraya ailelerin yani depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi çok yanlıştır. Sebebini söyleyeyim; diyelim 6 kişilik odaya 6 kişilik bir aile götürün. Aile mahremiyeti ortadan kalkar. Ailenin kendi içindeki birlikteliği ortadan kalkar. Şu kadar bir odanın içine anneyi, babayı, çocukları tıktığınızda olmaz. Asla bu yapılmamalıdır" ifadelerini kullandı.