BASAD (Bakırköylü Sanatçılar Derneği) Mayıs Sanat Etkinliğini 12 Mayıs Günü Kutladı.

BASAD her ay olduğu gibi Mayıs ayı etkinliğini gerçekleştirdi. Tema olarak konuyu 19 Mayıs ve Atatürk üstüne olan sanat etkinliği İspirtohane Kültür Merkezi Ataköy’de bir araya gelen sanatçılar günün anlam ve önemini dile getirdiler.

Her ay sanat etkinlikleri aksatmadan düzenleyen Basad bu ay yine sanatseverleri buluşturdu.

Basad Edebiyat Kolu başkanı değerli şair Gülşen Musa Şenderin açılış konuşması ve ardından okuduğu o muhteşem şiiriyle toplantıyı açtı. 

Konuşmacı yazar davetleri arasında olan Aşk Yazarı Mustafa Çifci, geçmiş yüzyıllardan bu yana gelen Atatürk’ün yönetim şeklini nasıl değiştirdiğini aktardı. Çifci, tarihsel süreçte devlet anlayışının nasıl olduğunu ve Atatürk’ün farkını anlattı. MÖ Mete Han’dan başlayıp, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğunda devlet yönetimini aktarıp Atatürk’ün devleti tüm Dünya’ya örnek olan, yüzyıllardan beri sürüp giden monarşi sisteminden alıp Cumhuriyeti kurma başarısını anlattı.

Etkinlikte bulunan tüm değerli yazar ve şairler şiirlerini okuyup konuyla ilgili bilgilerini sundular.

Basad sanat gününde sanatçılar dolu dolu, duygu dolu, bilgi dolu bir gün geçirdiler.

Aynı zamanda anneler günü olması nedeniyle annelere yazılan şiirler, anılar anlatıldı, duygu dolu anlar yaşandı.

Katılımcıların listesi

Gülşen Şenderin- Muhsin Durucan- Aşk Yazarı Mustafa Çifci- Numan Karanlık- Ahmet Tığlı- Tektanem Figen-Musa Canpolat-Enver Hergüler-Hayriye Yıldız-Nevzat Tunca- Ramazan Gecenoğlu-Figen Sezen-Kâzım Üçok-Hüseyin Kuzucan-Şadiye Gürbüz-Sami Doğan-Atila Alinçer-Aysema Gündeş-Nuri Karakelle-Mirza Sevilmiş-Habip Özkilislioğlu-Gönül Şahin-Azize Sultan…