Mehmet Şimşek  “Başardık” dedi.

Haklıydı,  başarmışlardı.

İnsanların alım gücünü azaltmayı başarmak , üstüne de başardık diye yorum yapmak büyük başarıydı.

Vatandaşın kemerini sıkarlardı eskiden, şimdi ümüğünü de sıkmayı başarmışlardı.

Orta direk yok oldu , artık ya zenginsin ya fakir. Ülkenin 8 milyonu iyi şartlar altında yaşamını devam ettiriyorsa ki bu sadece yüzde onuna tekâmül ediyor. Geriye kalan 77 milyonun fakirleşmesini başardılar.

Para ve fiyat kavramını da yok etmeyi başardılar. Ne pahalı ne ucuz sayelerinde bilmiyoruz artık.  İndirime girmiş bir ürün gerçekten indirimde mi bindirimde mi ayırt etmek güç. Kim az kazanıyor kim çok harcıyor bilemiyoruz.

Bundan sadece 4 yıl önce haftada bir kez et alabilen vatandaş şu anda 3 ayda bir et alabilirse alabiliyor. Bu da çok ciddi başarı. Dünyada hangi ülke bu kadar hızlı gerileyebilmiş?

Emeklimiz açlık sınırının altında mesela…

İsteklerini almayı unuttular, ihtiyaçlarını da alamıyorlar. Avrupa’da emekli maaşları yüzde 10 artarken bizde yüzde 34 düşmüş. Avrupalı emekli yılda ortalama 4 kez yurt dışı seyahat ediyormuş Bırakın yurt dışı seyahatini , Tozkoparan’dan ,  Şirinevler’e giden emekli yok bizde. Kafeste kuş gibi hepsi evinde.

Eskiden emekli maaşlarını verip huzur evinde kalabiliyorlardı.  Şimdi emekli maaşını verse bir hafta kendi evlatları bile bakmaz.

Elektrik doğal gaz su gibi temel ihtiyaçların faturalarına limit koyup üstüne vergi koymayı başardılar. Bence bu en büyük başarı. Bunu seçim öncesi pankartlara yazıp köprü üstlerine falan assınlar. Gelen geçen okusun. “Aylık elektrik faturası bin elli lirayı geçenlerden iki bin lira ödeme aldık” yazsınlar.

Kesin herkes oy atar. Şahane seçim çalışması olur.

Maliye bakanı ne diyor

“Asgari  ücret bu ülkede düşük değil “diyor. Çok haklı.

Bir yumurta 9 lira olmuş  bakanın hesabına göre yetiyor işte.  Bakan “başardık” diyor, maaşlar düşük değil diyorsa doğrudur. Hesap kitap işi bu işler.

Kredi notumuzu yükseltmeyi başarmışız. O zaman niye bizim maaşlar düşüyor.

Kredi notumuz yükselince bizim alım gücümüzün de artması gerekmiyor mu? Kim veriyorsa bu notu arkadaş lütfen “başarmış” olduğumuza dikkat etsin.

Gri listeden çıkmayı başarmışız .

(Sanki gri listeye biz soktuk. )

Aslında dünyada çok az ülke gri listeye girebiliyormuş. Biz bu listeye girmekle başarı kazanmışız zaten. Bir de çıktık diye sevinmiyor muyuz, taktire şâyan…

Sıralamakla bitmez bu başarılar. Başarılar silslesi. Başarı üstüne başarı.

Bakalım erken seçim, normal seçim, sıra sandığa geldiğinde madalyamızı sandıkta kime takacağız?