Kocaeli'de şok olay; Öğrenci, okul müdürü yardımcısının kafasına sıktı Kocaeli'de şok olay; Öğrenci, okul müdürü yardımcısının kafasına sıktı

İstanbul'da otizmli olduğu belirtilen bir çocuk, öğrenim gördüğü anaokulunda büyük bir dışlanmaya maruz kaldı. Son olarak mezuniyet törenine de alınmayan öğrencinin ailesi, mezuniyet töreni yapılan salonda ayrı bir şekilde oynayarak eğlendi.

Anne Ezgi D.'nin paylaşımı ise şöyle oldu;

Değerli arkadaşlarım, sizlerden canım oğlum için destek bekliyorum. Oğlum Asil, Ahmet Kurt Anaokulu kaynaştırma öğrencisidir. Bugüne kadar önce devlet tarafından kaydının düştüğü okulda sorun yaşandı. Okul değiştirdik.

Mevcut okulda kaynaştırma olarak gideceği saatleri kendileri belirlediler. Zaman içinde kahvaltı saatine (1 saat) çekildi yemediği biline biline. Ne istedilerse yaptık.

Oğlumu bir birey olarak görmeyi bırakın, hiçbir materyal vb. 
 istenmedi bile ki alalım. Sonra yine sınıfı öğleye kaydırıldı. Her gün oğlumun kaynaşmasının ona faydasını izlerken bugünkü mezuniyet ile yıkıma uğradım.
Ki oğlumun yaş olarak son şansı ve artık ilkokula (rehabilitasyon tarafından karar verilen okula) devam etmek zorunda.

Tüm sene savaş verdik oğlum kaynaşabilsin diye. Bugün mutlu mutlu mezuniyetine gittik. Ancak anladım ki tüm sene oğlumun ismi bile öğrenilememiş. Farkettiğim anda Asil için gururlanıp ağlarken, yaşadığım hayal kırıklığıyla, mutluluk gözyaşlarım bir anda donakalmamla sonuçlandı.

Bıktım artık başkalaştırılmaktan… Artık dayanamıyorum yok sayılmasına özel çocukların.

Editör: Editör Yazar