Çok yazıldı çizildi kimi övdü kimi sövdü (olumsuz eleştirdi).
Adanalıdır hemşerim Fatih Terim ama biliyor musunuz ki en çok tepkiyi Adanalılardan alıyor?
Özellikle de ADS illerden (Adana Demirsporlulardan). Üstelik profesyonel futbola başladığı ve GS ye gelmeden önceki takımı ADS dir ve en yoğun ADSliler yapıyor en sert eleştirileri. Adana’nın Beş Ocak Stadı (5 Ocak Adana’nın Kurtuluş günüdür)şimdi oldu 5 Ocak Fatih Terim Stadı. Adanalılar bu isme tepki verince Federasyon hazretleri Başakşehir Stadı’nın adınıda Başakşehir Fatih Terim Stadı yaptı imparatorumuza kıyak olsun diye, ne denir buna helaaal Adanalı Celaaal.
Başta Adanalılar olmak üzere tüm ülkede büyük tepki alan Fatih Terim neden bu duruma geldi, Milli Takımın aldığı sonuçlarla mı?
Tabi ki, ama yalnızca sonuç değil elbette.
Kötü sonuçta olsa iyi futbol olsa amenna diyecek sporseverler o da yok.
Önce Adanalıların tepkisi, Adanalı olmasına rağmen Adana ve Adanalılara fazla ilgi göstermemesi diye konuşuyor ADSli Mavi Şimşekler.
Sonrasında Mavi Şimşekler ve tüm ülkedeki tepkilerden biri, çok yüksek ücret alması. Dünyayı futbol manyağı yapan çok futbol adamından daha çok sanki Ülke futbolunu zirveye getirmiş sanırsınız.
Federasyon futbol direktörü diyor yani teknik direktör veya salt antrenör değil.
Onun için yüksek alıyor anlamında diyor ama bakıyorsun çalışma şartlarına fazladan bir katkı yok, teknik direktörlüğü de trıloylum?
Ve en fazla tepki çeken yanı Kibiroğlu Fatih Bey olması.
Asması - kesmesi, tehdit (son zamanlarda pek yapmasa da) aşağılama,kendini dev aynasında görme ve bu gibi kibirli tavırlar hem Adanalıların hem tüm Ülke sporseverlerinin ortak gıcık almasına neden oluyor.Öyle ki bu gıcıklık başarılı sonuç alsa da silinecek gibi görünmüyor.
Ayda yaklaşık 1 milyon (eski para ile 1 trilyon) ücreti, istediğini işe alması istediğine zam veya prim isteyebilmesi de cabası.
Son zamanlarda kendisinin ve az sayıda ki destekçilerinin dilinde bir milliyetçilik lafı çokça dolaşır oldu, yok milli menfaatler önce gelirmiş gerisi teferruatmış, yok milli takıma seçilmek onuru her şeyden üstünmüş, yok milli konuda konuşmamak susmak ve katlanmak gerekirmiş, yok milletten özür dilemelilermiş (takıma almadığı oyunculara) yok varlıkları söz konusu olunca milli takımın diğer oyuncularını bozuyormuş falan.
Milli denince kendisi en hakiki milliyetci kesilir ama ücretini törkiş lira değil avro olarak alır. En hakiki milli takım Ülkede ’ki en yetenekli en iyi oyuncuların oluşturduğu milli takım demektir ama kibirinden en iyilerini almaz kaprisi ve egosu nasıl dürtüyorsa ona göre seçicilik yapar.
Kimse de
Adına iki stadı olan Fatih Terim Milli Takımı en iyi yere getirmiş kişi değildir. Milli Takımın geldiği- gelebileceği en üst seviye olan Dünya 3.lüğüne Fatih Terim getirmemiştir, Şenol Güneş getirmiştir ve Şenol Güneş’in adına bir stadı yoktur.
Neden?
Yavşaması,yaklaşması mı yeterli değildir?
Alabileceği ücret mi çok üst seviyede değildir?
Alçak gönüllü olması kibirli olmaması mıdır? Valla bilemedim...