Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Zafer Partili mevkidaşını makamında  ziyaret etti.  Zafer Partisi  İstanbul İl Başkanı Hakan Akşit yaklaşık bir ay önce genel başkan yardımcılığından  ayrılarak İstanbul İl Başkanlığı görevini devralmıştı. Zafer Partisi tarafından yapılan açıklamaya göre Çelik, Akşit’e yeni görevinde başarılar dilemek için bu ziyaret gerçekleştirdi. Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı ziyaret içeriği hakkında şu bilgileri aktardı:  Sayın Hakan Akşit ve Sayın Özgür Çelik üç ana başlık halinde görüşlerini birbirleriyle paylaştılar. Bu başlıklar Anayasa değişikliği, erken seçim ve Ekrem İmamoğlu’nun davası oldu.

YENİ ANAYASA İHTİYACI ANLAMSIZ

Her iki il başkanı da anayasa değişikliğine karşı olduklarını ifade ettiler. Ortak görüş ise bugüne kadar kendi değiştirdikleri anayasayı takmayan Ak Parti’nin yeni bir anayasaya ihtiyaç duymasının anlamsız olduğu şeklindeydi.

Urfa’nın gelişmesini engelleyen, feodal yapıdır Urfa’nın gelişmesini engelleyen, feodal yapıdır

HER İKİ PARTİDE ERKEN SEÇİM İSTİYOR

Erken seçim konusu da konuşuldu.  Ak Parti ve Cumhur İttifakı hükümetinin artık bu ülkeyi yönetemediğini, yönetmeyi beceremediğini, dolayısıyla erken seçimin olması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.

AKŞİT: “HUKUK ÜSTÜN KILINMALI, ADALET TESİS EDİLMELİ”

Ekrem İmamoğlu’nun yargılanması süreci de gündeme geldi. Sayın Hakan Akşit, Çelik’e İmamoğlu davasında yanlarında olduklarını beyan etti.  ‘Ahmak’ davasının içi boş, demokratik olmayan bir dava olduğunun altını çizen Akşit’in, “ Siyaset yargıya müdahale ettiği, Türkiye’de hukuk ve adalet benzer pek çok olayda olduğu gibi yara aldığı için Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız. Yargının  yara aldığı bu davada hukukun üstün kılınması   ve adaletin tesis edilmesi için Zafer Partisi İmamoğlu’nun yanında duracak” dediği açıklandı.  

CHP İl Başkanı Özgür Çelik ise siyasetin önemli gündem maddelerinde mutabık kaldıkları görüşler taşımaları ve Ekrem İmamoğlu’na destek vermeleri nedeniyle Akşit’e teşekkür etti. TAYFUN ERCAN- KENT YAŞAM

Editör: Editör Yazar