Yıldız futbolcu Nunez kendini ringte sandı; Taraftarla yumruklu kavga Yıldız futbolcu Nunez kendini ringte sandı; Taraftarla yumruklu kavga

Van Akdamar Kilisesi önünde açıklama yapan İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği (İSTAD) ve TADEF Genel Başkan Yardımcısı Sefer Karakoyunlu, kalıcı barışın yolunun karşılıklı samimiyetten geçeceğini söyledi.

“ONLAR GELEBİLİYOR AMA BİZ GİDEMİYORUZ”

Karakoyunlu, "Akdamar Kilisesi’ni herkes nasıl ziyaret edebiliyorsa, biz de İravan'da bulunan Göy Mescidi ziyaret etmek istiyoruz. 1917 yılına kadar ahalisinin yüzde 87'si Türk olan ve en son 1989 yılında yaklaşık 500 bin kişinin sürgüne tabi tutulduğu Garbi (Batı) Azerbaycan Türkleri’nin yaşadığı bölgede, maalesef bir Türk dahi yaşatılmamaktadır. Kalıcı barış ve hoşgörünün yolu samimiyetten geçer. Biz Türkler, 400 bin yıllık ata-dede topraklarımızın ibadet yerlerini ziyaret edemiyoruz, ama binlerce Ermeni Akdamar Kilisesi’ni ziyaret edebiliyorlar. İnşallah bir gün biz de İravan'da bulunan Göy Mescidi’mizi ziyaret eder, cuma namazımızı orada kılarız" dedi.

Editör: Editör Yazar