Adalar Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı toplantılarının birinci birleşimi Sedef Adası’nda Adalıların katılımıyla gerçekleştirildi. Meclisin açılış konuşmasını yapan Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Ağustos ve Eylül aylarının önemli günlerini anarak başladığı konuşmasında Büyükada’da yaşanan yangın olayına da değindi. “Yüreğimizi ağzımıza getiren bir yangın yaşadık. Bu yangına üstün gayretlerinden dolayı özellikle İBB İtfaiye teşkilatımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyorum. Ayrıca çıkarma gemimizi 24 saat esaslı çalıştırmamızın da önemini bir defa daha anlamış olduk. Ülkemizin çeşitli yerlerinde çıkan yangınlarda etkilenen tüm vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Spor Adası için çalışmalar hızla sürüyor Spor Adası için çalışmalar hızla sürüyor

Ağustos ayı içerisinde bir ilki yaparak Adalar’ı ilk kez Halk Ekmekle buluşturduklarını ileten Ali Ercan Akpolat. “Aynı zamanda geçtiğimiz ay Adalılara daha iyi hizmet sunmak için Adalar Belediyesi Mobil Uygulamasını geliştirerek hizmete sunduk. Yine bu ay içerisinde Yaz tatilinin ardından, milyonlarca öğrenci ve öğretmenlerimiz için ilk ders zili çalacak. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yeni eğitim döneminde başarılar diliyorum. Öğrencilerimiz için kırtasiye yardımını, ücretsiz öğrenci servisi ve beslenme desteklerimizi bu ay içerisinde hizmete sunacağız” dedi.

Ziyaretçi Planlama Önergesi Gündeme Alındı

AK Parti Adalar Belediyesi Meclis Üyesi Nesimi Aday tarafından meclise sunulan önergede Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve uluslarası teamüller dikkate alınarak halkın rızası ile bir ziyaretçi planlaması yapılması gerektiği ifade edildi. Ziyaretçi planlamasının, Adalar Belediyesi’nin yanı sıra, alanında uzman kişilerin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de içinde yer aldığı bir komisyon yönetiminde uygulanması gerektiği belirtilen önerge oy birliği ile gündeme alındı.

Meclis gündeminin değerlendirilmesinin ardından toplantıya katılan adalıların sorularını yanıtlayan Başkan Ali Ercan Akpolat, İSKİ Abone İşleri 3. Bölge Daire Başkanı Mehmet Zeki Bal, İSKİ Adalar İşletme Şube Müdürü Şahin Pur ve Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz katılımcılara detaylı bilgilendirme yaptı.

Adalar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının 2. birleşimi, 5 Eylül Perşembe günü Belediye Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek.

Editör: HABER MERKEZİ