Her yıl düzenlediği yarışmalarla edebiyat ve sanat dünyasına yeni yetenekler kazandıran Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmalarının 20.sini düzenliyor. Kıtaları aşan yarışmalara bugüne kadar dünyanın çeşitli ülkelerinden 4.927 başvuru yapıldı. Başvurulara en yoğun talep Almanya’dan olurken, en dikkat çekici ülke ise Turks ve Caicos Adaları oldu.

FİLİSTİN” TEMALI RESİM YARIŞMASI

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 20.si düzenlenen Geleneksel Resim Yarışması’nda; birinciliği elde eden esere 60 bin TL, ikinciye 50 bin TL, üçüncüye 40 bin TL ve mansiyonların her birine 10 bin TL para ödülü verilecek.

Yarışmaya başvurular 28 Haziran 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.

“SERBEST” TEMALI HİKÂYE

22 Branşta Eğitim Veren Yaz Spor Okulu Açıldı 22 Branşta Eğitim Veren Yaz Spor Okulu Açıldı

Hikâye ve şiir alanında önemli bir marka haline gelen ‘Geleneksel Hikâye ve Şiir Yarışmaları’ bu yıl 20. kez yeni yeteneklere kapı aralayacak. Yurt içi ve yurt dışından önemli oranda katılımın gerçekleştiği hikâye yarışmasının teması “Serbest” olarak belirlenirken, şiir yarışmasının teması ise “Filistin” olarak belirlendi. Hikâye yarışmasında birinciye 50 bin TL, şiir yarışmasının birincisi ise 40 bin TL ödülün sahibi olacak. Öte yandan Hikâye yarışmasının ikincisi 40 bin, üçüncüsü 30 bin ve mansiyonların her birine 7 bin TL para ödülü verilecek. Şiir yarışmasında ise ikinciye 30 bin, üçüncüye 20 bin ve mansiyonların her birine ise 5 bin TL para ödülü verilecek.

Editör: Editör Yazar