Büyük depremde kimse ölmedi; Filipinlilerin kaderinde depremden ölmek yok Büyük depremde kimse ölmedi; Filipinlilerin kaderinde depremden ölmek yok

Eski ABD Başkanı Donald Trump, seçimleri kazanamaması halinde Orta Doğu'da büyük savaşların süreceğini söyledi. Trump "III. Dünya Savaşı'na en yakın olunduğu bir yerdeyiz. Hiç bu kadar yakın olmamıştınız çünkü ülkemizi yetersiz insanlar yönetiyor" ifadelerini de kullandı.

Seçimi kazanamaması halinde Orta Doğu'da büyük savaşların süreceğini ve belki de III. Dünya Savaşı'nın yaşanabileceğini savunan Trump, "II. Dünya Savaşı'ndan bu yana III. Dünya Savaşı'na en yakın olunduğu bir yerdeyiz. Hiç bu kadar yakın olmamıştınız çünkü ülkemizi yetersiz insanlar yönetiyor" yorumunu yaptı.

Netanyahu ise Gazze'de ateşkesin yakın olup olmadığına ilişkin, "Umarım öyledir, bakalım zaman gösterecek. Biz olsun isteriz ve üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Netanyahu ayrıca, Roma'da yapılacak müzakerelere İsrailli bir heyetin hafta başında katılmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

TRUMP-NETANYAHU İLİŞKİSİ

Netanyahu ile dün Beyaz Saray'da ayrı ayrı görüşen ABD Başkanı Biden ile Başkan Yardımcısı Harris, İsrail Başbakanı'na "Gazze'de ateşkesin bir an önce sağlanması" hususunda görüşlerini dile getirmişti.

Son olarak 2020 yılında Trump'ın başkanlığı devam ederken Abraham Anlaşmaları'nın imza töreninde görüşen Trump ile Netanyahu arasında zaman zaman anlaşmazlıklar olduğu iddiaları kamuoyuna yansımıştı.

2020'deki başkanlık seçimini kazanmasının ardından Demokrat Biden'ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik eden Netanyahu'ya Trump'tan tepki gelmişti.

Editör: Editör Yazar